Muistisilta yhdistää – ryhmätoimintaa yksin asuville varhaisen vaiheen muistisairaille ja heidän etäläheisilleen

Silta-ryhmä on tarkoitettu yksin asuville varhaisen vaiheen muistisairaille, jotka eivät ole osallistuneet muistiyhdistyksen Muistiluotsi-toimintaan ja jotka pärjäävät kotona itsenäisesti tai vähäisen tuen turvin.

Ennen ryhmän alkua: Tapaat ohjaajan, jotta voitte tutustua ja tehdä alkukartoituksen nykytilanteestasi. Ryhmäjakson aikana: Ohjaaja tapaa sinut 1–2 kertaa henkilökohtaisesti, jolloin voit keskustella ohjaajan kanssa kahdestaan ja kokoatte Elämäsi tarina -kansion. Ryhmäkertojen lopuksi: Tehdään loppukartoitus ja tarkastellaan yhdessä, miltä tulevaisuuden silta näyttää.

Ryhmässä on 12 tapaamiskertaa, ja niiden teemoina ovat muun muassa: Ikääntyminen ja toiminnan tapojen muutokset Ajan, energian ja tekemisen organisointi Henkinen ja fyysinen aktiivisuus Kodin turvallisuus Ystävyyssuhteiden ylläpito Ruoka ja ruokailu.

Silta-ryhmä kokoontuu Jyväskylän Piippurannan Klubilla keskiviikkoisin 18.9.-11.12. klo 12.00-14.00 välisenä aikana. Ilmoittautumiset 9.9. mennessä.

Tervetuloa Sillalle – kahvikupposen äärelle!

Etäsilta-ryhmä on tarkoitettu etäläheisille, jotka huolehtivat yksin asuvan muistisairaan arjen sujuvuudest tavalla tai toisella, mutta eivät asu samassa taloudessa muistisairaan kanssa. Etäläheinen voi olla esimerkiksi lapsi, sukulainen, ystävä tai naapuri. Etäläheisen rooli voi olla hyvin kuormittava ja yksinäinen. Haluatko saada vertaistukea ja psykososiaalista vahvistusta ammattilaisten toimesta? Etäsillat-ryhmässä saat keskustella samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa, peilata omia tunteitasi turvallisessa ympäristössä ja saada vahvistusta erilaisten menetelmien avulla. Ryhmä tarjoaa voimaa omaan arkeen ja uusia näkökulmia haasteiden kohtaamiseen.

Ryhmä kokoontuu teams-yhteydellä 2 kertaa kuukaudessa 4 kuukauden ajan. Ryhmätapaamiset kestävät 1-1,5 tuntia. Ryhmäkerroilla hyödynnetään eri asiantuntijoiden osaamista osallistujien toiveiden pohjalta. Aiheet voivat sisältää esimerkiksi voimavaralähtöisiä keskusteluja, tunteiden tarkastelua, tietoisuustaitoharjoituksia tai yhteistä keskustelua muistisairaan kohtaamisesta. Löydä tukea ja voimaa omaan arkeesi vertaistuen ja asiantuntijoiden avulla!

Tervetuloa!

Ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen:

Piia Altti p. 0400 422 203

Belinda Troger p. 0400 422 564

etunimi.sukunimi@ksmuisti.fi

Muistisilta yhdistää – ryhmätoimintaa yksin asuville varhaisen vaiheen muistisairaille ja heidän etäläheisilleen
Siirry sivun alkuun