Aivoviikko 2022

Aivoviikkoa vietetään Suomessa ensi viikolla (viikko 11) teemalla: ”Ajattele aivojasi, mieti muistiasi!”

Viikon aikana haastetaan kaikkia tekemään pieniä muutoksia aivoterveytensä hyväksi. Aivoterveydestä huolehtiminen pienentää riskiä muistisairauksiin. Ikä on suurin riskitekijä muistisairauteen sairastumisessa, mutta muihin riskitekijöihin voi vaikuttaa omilla elintavoilla. Myös muistisairauteen sairastuneiden on tärkeää huolehtia aivoterveydestä, jotta toimintakyky säilyy hyvänä mahdollisimman pitkään.

Aivoviikolla kiinnitetään huomio erityisesti seuraaviin aihealueisiin:

  • Mielen hyvinvointi
  • Liikunta
  • Aivojen aktivointi
  • Uni ja lepo
  • Ravinto

Jokaiseen aihealueeseen liittyen on haaste, jolla jokainen voi testata, miten paremmat elämäntavat vaikuttavat omaan hyvinvointiin. Haasteet julkaistaan Facebook -sivuillamme.

Haasteiden lisäksi on mahdollista osallistua tiistaina 15.3. klo 15–17 Jyväskylän yliopiston Monitieteisen aivotutkimuskeskuksen järjestämään tapahtumaan teemalla Minulla on idea! – Koko kansan aivoiltapäivä.  Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Osoite: Agora, auditorio 1 (Mattilanniemi 2, Jyväskylä). Ennen yleisötapahtuman alkua, Agoran aulassa klo 14–15, Keski-Suomen Muistiyhdistyksen Työstä aivovoimaa -hankkeen työntekijät ovat vastaamassa kysymyksiin ja esittelemässä hankettaan.  Lisätietoa tapahtumasta: Kansainvälisen aivoviikon tapahtumat Monitieteisessä aivotutkimuskeskuksessa — Jyväskylän yliopisto (jyu.fi)

Klo 17–19 Agoran auditorioon on mahdollista jäädä seuraamaan ”Uni ja aivot: Miksi nukumme?” -yleisöwebinaaria. Webinaariin pääsee osallistumaan myös kotoa käsin.  Lisätietoja täällä 

 

Aivoviikko 2022
Siirry sivun alkuun