Toiminta

Keski-Suomen Muistiyhdistyksen toiminta

Tältä sivulta löydät verkossa tapahtuvan toiminnan, tuetut lomat sekä ryhmät, muistikahvilat, retket ja muistikummituokiot paikkakunnittain. Tutustu myös tapahtumakalenteriimme, josta löydät kaiken toimintamme (esim. ryhmät, tapahtumat ja luennot) koko Keski-Suomen alueelta. Tapahtumakalenterista päivää klikkaamalla saat näkyviin kaikki kyseisen päivän tapahtumat. Tutustu kalenteriin täältä.

Verkkotoiminta

Läheisten verkkoryhmä

Läheisten vertaisryhmä verkossa on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneiden läheisille, jotka kaipaavat vertaiskeskustelua toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Ryhmään ilmoittaudutaan ennakkoon. Kokoonnumme Teams-yhteydellä kerran kuukaudessa torstaisin klo 10-11.30.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Läheisten verkkoryhmän tulostettava esite (PDF)

Vertaistapaamiset muistisairautta sairastavien henkilöiden aikuisille lapsille verkossa

Vertaiskeskustelut verkossa niille, joilla muistisairautta sairastava läheinen on oma tai puolison vanhempi. Tapaamiseen ilmoittaudutaan ennakkoon, ilmoittaudu viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä. Kokoonnumme Teams-yhteydellä.

Kevään 2024 päivämäärät:
Torstai 1.2. klo 16.30-18
Keskiviikko 15.5. klo 16.30-18

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Verkkovertaistapaamisten tulostettava esite (PDF)

Patikkaretkellä pohjoisessa -luontokuvailta verkossa

Tule kokemaan luonnon lumoa patikkaretkikuvien kautta. Seuraa Saria polulle, ja pääset nauttimaan luonnosta ja kesäisistä päivistä ilman hyttysiä ja esteettömästi! Valokuvailta keskiviikkona 13.3.2024 klo 16.30–17.30 verkossa. Kokoonnumme Teams-yhteydellä. Ilta on uusinta edelliseltä syksyltä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot 12.3. mennessä: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Patikkaretkellä pohjoisessa valokuvaillan tulostettava esite (PDF)

Oikeudellisen ennakoinnin ilta verkossa

Mitä oikeudellinen ennakointi tarkoittaa, ja miksi se on tärkeää? Mitä vaihtoehtoja on? Miten asioin läheiseni puolesta? Oikeudellisen ennakoinnin ilta järjestetään torstaina 11.4.2024 klo 16.30-18 ja se on tarkoitettu muistisairautta sairastaville ja heidän läheisilleen.

Ilta toteutetaan Teams-alustalla verkossa. Saat tarkemmat ohjeet ja osallistumislinkin ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset 10.4. mennessä: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Oikeudellisen ennakoinnin illan tulostettava esite (PDF)

Muistiasumiset uudet tuulet – ratkaisuja Jyväskylän Kalonin korttelissa

Jyväskylän Kuokkalan Kalon-kortteliin on rakentumassa asuintalo, jossa muistioireisten asumista tavallisissa kodeissa tuetaan rakenne- ja tilaratkaisujen sekä toiminnallisen ohjauksen keinoin. Kaloniin rakennetaan koteja, joissa muistioireinen voi viettää mahdollisimman hyvää elämää. Aiheesta järjestetään verkkoilta torstaina 22.2.2024 klo 16.30-18, jossa esittelijänä toimii johtava asiantuntija Katariina Välikangas Yrjö ja Hanna Kodeilta.

Ilta toteutetaan Teams-alustalla verkossa. Saat tarkemmat ohjeet ja osallistumislinkin ilmoittautumisen yhteydessä. Iltaa on myös mahdollista tulla seuraamaan etäkatsomoon Keski-Suomen Muistiyhdistyksen tiloihin (Rauhankatu 1). Mainitsethan etäkatsomoon osallistumisesta ilmoittautuessasi. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautuminen 21.2. mennessä: muistiluotsi@ksmuisti.fi tai p. 040 847 4650/ Sari.

Muistiasumisen uudet tuulet -verkkoillan tulostettava esite (PDF)

Sähköinen uutiskirje

Muistiluotsien sähköiset uutiskirjeet sisältävät muun muassa erilaisia aivoja aktivoivia ja arkea virkistäviä tehtäviä, liikuntaohjeita, vinkkejä mielen hyvinvointiin sekä ajankohtaista tietoa. Kirjeet sisältävät suoria videoita sekä linkkejä mielenkiintoisille verkkosivustoille. Muistiluotsien uutiskirjeen voi tilata tästä tai vaihtoehtoisesti voit pyytää meitä lisäämään sinut postituslistalle. Myös ammattilaiset saavat kirjeestä ajankohtaisia tietoa vinkattavaksi omille asiakkailleen. Aikaisemmin julkaistuihin uutiskirjeisiin pääset tutustumaan klikkaamalla kirjeen numeroa:

Vuosi 2024: 1. Kohti toiminnantäyteistä vuotta 2024

Vuosi 2023: 1. Toiminnallista tammikuuta2. Mukavaa maaliskuuta, 3. Kepeän keväisiä päiviä, 4. Kesäinen tervehdys5. Tervetuloa arjen ilot!, 6. Värikästä syksyä, 7. Rentouttavaa joulunaikaa

Vuosi 2022: 1. Kevään toiminta, 2. Kevät, 3. Kesäkirje4. Toiminnallinen syyskausi, 5. Lokakuun kuulumisia,  6. Rauhaisaa vuodenvaihdetta
Vuosi 2021: 1. Oikeudellinen ennakointi2. Kevät3. Uni4. Turvallisuus5. Kesäiset tehtävät,  6. Lihaskunto, 7Kirjallisuus  ja 8. Joulu
Vuosi 2020: 1. Apetta aivoille2. Vinkkejä arkeen3. Mielen hyvinvointi4. Vapaa-aika5. Kesä6. Apuvälineet7. Koulumuistot8. Vuorovaikutus9. Tasapaino ja 10. Kosketus.

WhatsApp-vertaisryhmä muistisairautta sairastavien henkilöiden aikuisille lapsille

WhatsApp-pikaviestisovelluksen kautta toimiva vertaisryhmä on tarkoitettu muistisairautta sairastavien henkilöiden aikuisille lapsille. Voit jakaa ryhmään kuulumisiasi ja omaa arkeasi sekä kysellä muiden kokemuksia kirjoittamalla, lähettämällä ääniviestejä, videoita tai kuvia. Ryhmän jäsenet ovat mukana omalla nimellään ja puhelinnumerot näkyvät osallistujien tiedoissa. Ylläpitäjinä toimivat Keski-Suomen Muistiluotsit. Seuraamme ja tarvittaessa kommentoimme keskustelua, mutta suoraan meille suunnatut yhteydenotot toivomme henkilökohtaisesti puhelimitse, sähköpostitse tai tämän sivun oikeasta alareunasta löytyvän chatin kautta. Osallistuaksesi ryhmiin tarvitset älypuhelimen, johon on ladattu WhatsApp-sovellus. Ryhmä ei vaadi sinulta sitoutumista ja voit jakaa sellaisia asioita ja sen verran, kun sinusta on luontevaa. Liittyminen ryhmään ja lisätietoja muistiluotseilta: p. 040 847 4650/ Sari tai sähköpostilla muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Verkkoluennot ja tallenteet

Mataran Arki-info: Muisti ja muistin huolto Tallenne Mataran arki-infosta syksyltä https://youtu.be/bRNUjDffVv4, vieraana Keski-Suomen Muistiyhdistyksen muistiluotsi Marianna Ikonen. Yhteistyökumppanien järjestämät verkkoluennot löydät alempaa.

Yhteistyökumppaniemme järjestämää toimintaa

Alle olemme listanneet muiden järjestämää toimintaa. Löydät täältä mm. erilaisia verkkoluentoja, keskustelualustoja sekä toiminnallisia vinkkejä.

Tallenteet

Tallenne Tänään kotona 2-webinaarista 3.11. Webinaari on suunnattu muistityön ammattilaisille. Katso tallenne tämän linkin kautta.

Tallenne Suomi Areenan Muistisairaus vai arkipäivän ylikuormitusta? -keskustelusta. 13.7.2022. https://www.mtv.fi/sarja/suomiareena-10003190/muistisairaus-vai-arkipaivan-ylikuormitusta-milloin-pitaa-huolestua-1622941.

Tallenne Aivoviikon webinaarista Uni ja aivot – Miksi nukumme? 15.3.2022. Katsottavissa täällä.

Tallenne Muistiviikon webinaarista – Kosketuksen merkitys muistisairaan ihmisen elämässä 9/2021 https://kepit.tv/#/c/muistiliitto/e/R8T6L2KENY 

Tallenne luennosta Otsa-ohimolohkorappeuma ja alkoholidementia sekä niihin liittyvät käytösoireet 4/2021. Katsottavissa täällä.

Tallenne luennosta Muisti ja ikääntyminen 3/2021 https://youtu.be/YkaZJsMS9nY 

Tallenne luennosta Lewyn kappale-tauti ja Parkinsonin taudin muistisairaus sekä niihin liittyvät käytösoireet 2/2021 https://youtu.be/rIGwYk20rbM 

Tallenne luennosta Verisuoniperäinen muistisairaus ja siihen liittyvät käytösoireet 12/2020 https://youtu.be/JC6jzH21YwY 

Tallenne luennosta Alzheimerin tauti ja siihen liittyvät käytösoireet 10/2020 https://youtu.be/HVnXGC4gaz4

Tallenne luennosta Muistisairaan käytöksen ymmärtäminen 9/2020 https://youtu.be/upDXSA7DCkY

Tallenne luennosta muistisairaus ja parisuhde 5/2020. https://youtu.be/jPQaXhN0ZNo

Tallenne luennosta Covid-19 ikäihmisellä https://youtu.be/a-6WbTpEy0A

Tallenne luennosta Muistisairaan lääkehoito 10.6.2020. https://youtu.be/nJNf4MkA5D0. 

Tallenne luennosta edunvalvontavaltuutus ja hoitotahto. https://www.youtube.com/watch?v=ptRslPMHldE

Tallenne turvallisesti kotona -yleisöwebinaarista 11.6.2020. https://www.youtube.com/watch?v=QB-jCvOcMB4

Asiaa paloturvallisuudesta muistisairaan henkilön kotona. Mitä ottaa huomioon kodin eri tiloissa, kun muisti on heikentynyt? https://www.youtube.com/watch?v=NO7XntTYpyM&feature=youtu.be .

Tallenne virtuaalimatkasta viiteen keskisuomalaiseen kylään vaikka kotisohvalta käsin! https://www.youtube.com/watch?v=0sfpC5mi-58&feature=youtu.be .

Oulun Seudun Muistiyhdistyksen Youtube-kanavalta löydät mm. erilaisia laulutuokioita, luontohetkiä ja aivojumppaa. Videoihin pääset tutustumaan täältä: OsmyTV.

Muistisairaana maailmassa -podcast

Muistisairauksiin liittyy edelleen uskomuksia ja ennakkoluuloja, joita meidän jokaisen on syytä karistaa. Muistiliiton Muistisairaana maailmassa -podcast antaa äänen muistisairaille ja heidän läheisilleen. Vaihtuvien vieraiden kanssa keskustelemassa on toimittaja ja ”940 päivää isäni muistina” -kirjan kirjoittanut Hanna Jensen. Jaksot pääset kuuntelemaan tästä linkistä: https://www.muistiliitto.fi/fi/tuki-ja-palvelut/luettavaa-ja-tekemista/muistisairaana-maailmassa-podcast

Kohtaamisia Attendolla -podcast

Kohtaamisia Attendolla -podcastin toinen kausi on tuotettu yhteistyössä Muistiliiton kanssa. Attendon Susanna Paloheimon johdolla keskustelemassa ovat Muistiliiton asiantuntijoita ja muistisairaiden läheisiä. Podcast-jaksoihin pääset tutustumaan Attendon sivuilla. Kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Spotify-palvelussa.

Tukinet-keskustelupalsta

Tukinet tarjoaa mahdollisuuden kokemusten jakamiseen muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien henkilöiden kanssa. Tukinetin taustalla on noin 50 suomalaista järjestöä. Palvelua voi käyttää myös rekisteröitymättä. Ilman nimimerkkiä voi seurata avointen keskusteluryhmien kirjoittelua sekä käyttää muun muassa hakemistoa. Keskusteluun osallistuminen vaatii rekisteröitymisen. Keskustella voi anonyyminä, nimimerkin suojassa. Palvelu on maksuton. Tukinetin Muisti ja muistisairaudet-keskustelualueella voi jutella muistiongelmista ja muistisairauksista sekä jakaa kokemuksia elämästä muistisairauden kanssa erilaisten keskusteluaiheiden alle. Keskustelualue löytyy osoitteesta: https://tukinet.net/teemat/muisti-ja-muistisairaudet-752231380/forum/. Lisätietoja Tukinettiin rekisteröitymisestä: yllapito@tukinet.net ja vertaiskeskustelusta: Mailis Heiskanenneuvontakoordinaattori, puh. 09 6226 2018, 050 571 3551 mailis.heiskanen@muistiliitto.fi.


OnniTV

OnniTV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä joka arkipäivä klo 11-13. OnniTV näkyy verkossa osoitteessa www.onnitv.fi, antenni-tv:n kanavapaikalla 33 sekä Elisan ja Telian kaapeli-tv:n kanavapaikalla 66.

Koko maakunta

Juhlat

Lisätietoa kevään juhlista ja tapahtumista tulossa myöhemmin. Seuraa ilmoitteluamme!

Retket

Järjestämme touko-kesäkuussa 2024 neljä paikallista kevättapahtumaa eri paikkakunnilla. Lisätietoa tapahtumista tulossa myöhemmin.

Tuetut lomat

Ajankohdat ja hakuajat:

Omaishoitajan ja hoidettavan loma 21.04.2024-26.04.2024.
Hakuaika 21.1.2024 mennessä.

Tuetut lomat KEVÄT 2024 tulostettava esite tästä (pdf)-esite

Tulostettava ja postitettava hakemus (MTLH)

Ohje hakemiseen: mtlh.fi

Kenelle lomat ovat tarkoitettu:
Omaishoitajan ja hoidettavan lomat ovat tarkoitettu etenevää muistisairautta sairastaville henkilöille ja heidän omaisilleen yhdessä. Osallistuminen ei edellytä virallista omaishoitajuutta eikä yhdistyksen jäsenyyttä.

Tavoite ja sisältö:
Lomien tavoitteena on saada vertaistukea, voimavaroja sekä kokea virkistymistä. Muistisairautta sairastaville henkilöille ja heidän omaisilleen järjestetään sekä yhteistä että erillistä ohjelmaa.

Omaishoitajan ja hoidettavan lomalla päävastuu turvallisuudesta ja hyvinvoinnista on ympäri vuorokauden lomalaisella itsellään/ hänen läheisellään. Kylpylähotelli Peurungasta on saatavissa vähäistä yleisavustamista. 

HUOMIOITHAN, ETTÄ TÄLLÄ LOMALLA EI OLE MUKANA KESKI-SUOMEN MUISTILUOTSIN TYÖNTEKIJÖITÄ!

Yhteistyökumppani: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry
Paikka: Kylpylähotelli Peurunka, Laukaa
Osallistujamäärä: enintään 20 henkilöä (10 muistisairautta sairastavaa henkilöä + 10 omaista)
Omavastuuosuus: 25 €/ vrk/ hlö täysihoidolla

Hakuohjeet ja valintailmoitus:

Hakemukset palautetaan lomajärjestöön hakuajan loppuun mennessä joko sähköisesti: www.mtlh.fi tai postitse:
Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry. Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 HELSINKI. Hakulomakkeita saa Keski-Suomen Muistiyhdistykseltä tai MTLH:lta.

  • Hakemus täytetään huolellisesti. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.
  • Henkilötunnus sekä muut henkilö- ja osoitetiedot ilmoitetaan täydellisenä.
  • Tulotiedot ilmoitetaan nettotuloina kuukaudessa ja ne on merkittävä myös puolison osalta.
  • Avio-/avoparia kohden riittää 1 hakemus
  • Hakemukseen merkitään sille varattuun kohtaan tieto hakeutumisesta K-S Muistiyhdistyksen lomalle.
  • Lomatuen tarpeen perustelut ovat välttämättömät.

Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi

Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle  n. 2 kk ennen loman alkamispäivää. Kielteisestä päätöksestä ei  ilmoiteta. Mahdollisissa peruutuksissa lomatuen saaja peruuttaa myönnetyn lomatuen henkilökohtaisesti suoraan  lomajärjestöön.

Lisätietoja:

Keski-Suomen Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus
p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry.
p. 010 2193 460 (arkisin klo 9-13)
lomat@mtlh.fi
www.mtlh.fi

Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus Keski-Suomi -logo
MTLH Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry. -logo

KELAn kurssitarjonta

KELA järjestää sopeutumisvalmennuskursseja muistisairauteen sairastuneille ja heidän omaisilleen. Näiden lisäksi KELA:n omaishoitajien kuntoutuskursseja järjestetään muun muassa Laukaan Peurungassa. Osa kursseista järjestetään ns. parikurssina, jolloin järjestelyitä kotihoidon järjestämiseksi ei tarvitse tehdä. Lisätietoja KELAN TOIMISTOT, Laukaan Peurunka ja Keski-Suomen Muistiluotsi-aluekeskus.

Kurssit ovat Kelan järjestämää toimintaa ja kuntoutujille maksuttomia. 
Linkki Kelan kuntoutuskurssijärjestelmään, josta kurssien tiedot tarkemmin kurssinumerolla https://asiointi.kela.fi/kz_app/KZInternetApplication

Haku Kelan järjestämille kursseille tapahtuu Kelan lomakkeella KU 132 jonka löydät tämän linkin kautta. 

Omaishoitajaliiton omaishoitajalomat

Omaishoitajalomat on tarkoitettu Sinulle, joka autat läheistäsi selviytymään arjessa. Omaishoitajalomalla saa pienen tauon arkeen, vertaistukea sekä asiantuntijoiden ajatuksia arjen tueksi. Lomalla on aikaa paneutua omaishoitajan elämässä tärkeisiin asioihin.
Osa lomista on tarkoitettu omaishoitajalle ja apua tarvitsevalle läheiselle yhdessä. Omaishoitajalomalla voi jakaa arjen vinkkejä ja niksejä, kertoa ja kuunnella kokemuksia.

Lue lisää Omaishoitajaliiton sivuilta: Omaishoitajien tuetut lomat

Muistikummituokiot

Muistikummituokiot

Haluatko lisää tietoa muistisairauksista ja oppia kohtamaan muistisairas ihminen arvostavasti? Kokoa oma porukkasi ja tilaa meiltä maksuton muistikummituokio! Muistikummituokiot antavat eväitä muistisairaan ihmisen kohtaamiseen ja lisätietoa muistisairauksista. Muistikummituokiot ovat noin tunnin mittaisia.

Kysy lisää muistiluotseiltamme: p. 044 561 4926 tai p. 044 761 4925.

Muistikummituokiosta on myös verkkopohjainen versio, joka löytyy täältä.

Valitse paikkakunta ja klikkaa tiedot auki.

Hankasalmi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Hankasalmelta. Kevään 2024 muistitapaamiset järjestetään Seniorituvalla (Keskustie 53 A) perjantaina 23.2. klo 10-11.30 sekä perjantaina 24.5. klo 10-11.30.

Tule tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot tapaamista edeltävään keskiviikkoon mennessä: Sari Sutela, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Muistitapaamisten tulostettava esite (PDF)

Joutsa

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemustenvaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 13-14.30 Joutsan Hyvinvointituvalla (Jousitie 40). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan Keski-Suomen Omaishoitajien järjestämän omaishoitajien ja läheisten ryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistisairaiden läheisille

Omaishoitajien ja läheisten ryhmä

Omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä. Vertaiskeskusteluja, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa Keski-Suomen Omaishoitajien työntekijä. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 13-14.30 Joutsan Hyvinvointituvalla (Jousitie 40). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan muistinvirkistysryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Joutsan ryhmien tulostettava esite (pdf)

Jyväskylä

Lataa viimeisin tulostettava Jyväskylän toimintaesite tästä (PDF)

Kaikille avoin toiminta

Kahvila Hetkinen

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoin kahvila ympäri vuoden arkimaanantaisin klo 13-14.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Kahvilassa keskustellaan vapaamuotoisesti ajankohtaisista tai päivänpolttavista asioista eli se ei ole ohjattua ryhmätoimintaa. Ei vaadi ilmoittautumista. Kevätkausi alkaa maanantaina 15.1.2024.

Muistiyhdistys tutuksi

Yhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1, 40100 Jyväskylä). Muistiyhdistys tutuksi -tuokio on tarkoitettu muistisairautta sairastaville ja heidän läheisilleen sekä henkilöille, joille yhdistyksen toiminta ei ole ennestään tuttua. Tarjolla kahvit ja yhdistyksen työntekijä kertoo toiminnasta. Ilmoittautumista ei tarvita. Lisätiedot: Minna, p. 044 061 4928.

Kevään 2024 päivämäärät: ti 16.1., 13.2., 12.3., 9.4. ja 7.5. klo 16.30-17.30.

Valitse sinulle sopivin ajankohta ja tule tutustumaan toimintaan! 

Muistiyhdistys tutuksi tulostettava esite (pdf)

Kulttuurikerho

Kulttuurikerho on tarkoitettu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Kerho kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 10-11.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1) tai muussa erikseen sovitussa paikassa. Ryhmää ohjaa yhdistyksen vapaaehtoinen. Ilmoittautumista ei tarvita. Lisätiedot: p. 040 744 1462 / Maire
Kevään 2024 päivämäärät: 17.1., 14.2., 6.3. ja 10.4. Toukokuun tapaaminen sovitaan myöhemmin.


Muistisairauteen sairastuneille

Muistinvirkistysryhmät

Muistinvirkistysryhmät on tarkoitettu alkavaa muistisairautta sairastaville henkilöille. Jyväskylässä kokoontuu tällä hetkellä neljä eri muistinvirkistysryhmää. Ryhmiä ohjaavat muistiluotsit. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alkavaa muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Tapaamiset kahden viikon välein tiistaisin klo 10-11.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea  p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Miesten muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alkavaa muistisairautta sairastaville miehille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Tapaamiset kahden viikon välein tiistaisin klo 13-14.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea  p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Miesten muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Naisten aamupäivän muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alkavaa muistisairautta sairastaville naisille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Tapaamiset kahden viikon välein torstaisin klo 10-11.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Naisten aamupäivän muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Naisten iltapäivän muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alkavaa muistisairautta sairastaville naisille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Tapaamiset kahden viikon välein torstaisin klo 13-14.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Naisten iltapäivän muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden vertaisryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alle 70-vuotiaana muistisairauteen sairastuneille henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Samaan aikaan kokoontuu oma ryhmä läheisille. Tapaamiset kerran kuukaudessa maanantaisin klo 16-17.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: 
Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.
Työikäisryhmien tulostettava esite (PDF)


Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmät

Onko sinulla tai läheiselläsi todettu muistisairaus? Muistiryhmässä tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Jyväskylän muistiryhmä

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 13-14.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea, p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Jyväskylän muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Palokan muistiryhmä

Tapaamiset kerran kuukaudessa maanantaisin klo 13-14.30 Palokan kirjastolla Hilja-tilassa (Koivutie 5). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea, p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Palokan muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Muistitapaamiset

Korpilahden muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Korpilahdelta. Kevään 2024 muistitapaaminen järjestetään tiistaina 26.3. klo 13-15 osoitteessa Martinpolku 20, Korpilahti.

Tule kahvikupposen ääreen jutustelemaan, tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton. ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN! Tilaisuus järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.
Ilmoittautuminen 22.3.2024 mennessä: Lea, p.044 561 4926 tai lea.jokela@ksmuisti.fi.

Korpilahden muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Tikkakosken muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Tikkakoskelta. Kevään 2024 muistitapaaminen järjestetään keskiviikkona 24.4. klo 13-15 Tikkakosken veteraanitalolla (Myllylammenkatu 6).

Tule kahvikupposen ääreen jutustelemaan, tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton. ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN! Tilaisuus järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.
Ilmoittautuminen 22.3.2024 mennessä: Lea, p.044 561 4926 tai lea.jokela@ksmuisti.fi.

Tikkakosken muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Muistisairaiden läheisille

Omaisklubi

Muistisairaiden omaishoitajille ja läheisille tauko arjen keskellä; kokemustenvaihtoa, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.  

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 14-15.30 yhdistyksen toimistolla Jyväskylässä: Rauhankatu 1, 40100 Jyväskylä. Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Minna p. 044 061 4928 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Omaisklubin tulostettava esite (PDF)

Vertaisryhmä työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden läheisille

Ryhmä on tarkoitettu alle 70-vuotiaille muistisairaiden henkilöiden läheisille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Samaan aikaan kokoontuu oma ryhmä muistisairastuneille. Tapaamiset kerran kuukaudessa maanantaisin klo 16-17.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisten kautta. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Lea, p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Työikäisryhmien tulostettava esite (PDF)

Mielen taitojen ryhmä läheisille

Ryhmä on tarkoitettu muistisairaiden henkilöiden omaishoitajille ja muille läheisille. Sen tavoitteena on vahvistaa läheistään hoitavien mielen hyvinvoinnin taitoja. Ryhmän sisällöt auttavat tunnistamaan itselle tärkeitä asioita sekä käsittelemään ajatuksia ja tunteita joustavalla tavalla.

Ryhmä kokoontuu kahden viikon välein torstaisin klo 16.30-18 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1, 40100 Jyväskylä) yhteensä 6 kertaa. Ensimmäinen tapaaminen on 21.3.2024.

Ilmoittautuminen ryhmään viimeistään 15.3. mennessä: Minna, p. p. 044 061 4928 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Mielen taitojen ryhmän tulostettava esite (PDF)

Jämsä

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmä ja läheisten ryhmä

Onko sinulla tai läheiselläsi todettu muistisairaus? Muistiryhmä ja läheisten ryhmä kokoontuvat Jämsän muistiyhdistyksen toimistolla rinnakkaisesti. Ryhmät kokoontuvat ensin yhteisille kahveille, ja sen jälkeen muistiryhmä jatkaa muistiluotsin ohjaamana toimistolla ja läheisten ryhmä siirtyy naapuritilaan Jämsän Muistiyhdistyksen työntekijän ohjaamana. Ryhmien päätteeksi kokoonnutaan jälleen toimistolle.  Ryhmissä tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmiin on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 13-14.30 Jämsän Muistiyhdistyksen tiloissa (Lindemaninkatu 1). Ryhmiin tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi / Tuija, p. 040 673 0777 tai tuija.backman@jamsanmuistiyhdistys.fi 

Jämsän muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Jämsän läheisten ryhmän tulostettava esite (PDF)

Muistisairauteen sairastuneille

Muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alkavaa muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Tapaamiset kahden viikon välein tiistaisin klo 10-11.30 Jämsän Muistiyhdistyksen tiloissa (Lindemaninkatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Samaan aikaan mahdollisuus läheisten vertaiskeskusteluun, kysy lisää: Tuija, p. 040 673 0777 tai tuija.backman@jamsanmuistiyhdistys.fi.

Jämsän muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Kannonkoski

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen, yhdessä ja erikseen. Kevään 2024 muistitapaaminen järjestetään Kannonkosken kylätalolla (Nappulakuja 3) tiistaina 9.4. klo 14-16.

Tilaisuudessa tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä yhteisen tekemisen ja keskustelun parissa. Puolivuosittain järjestettävä tilaisuus on maksuton. Paikalla on Keski-Suomen Muistiluotsin työntekijä.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen pe 5.4. mennessä: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Karstula

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen, yhdessä ja erikseen. Kevään 2024 muistitapaaminen järjestetään Heikin Tuvalla (Virastotie 3) torstaina 7.3. klo 14-16.

Tilaisuudessa tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä yhteisen tekemisen ja keskustelun parissa. Puolivuosittain järjestettävä tilaisuus on maksuton. Paikalla on Keski-Suomen Muistiluotsin työntekijä.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen ti 5.3. mennessä: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Keuruu

Kaikille avoin toiminta

Keuruun alaosaston tapaamiset

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoimet tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 16 Lehtiniemen takkahuoneella. Toimintaa ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoiset. 

Kevään 2024 päivämäärät: 7.2., 6.3., 3.4., 8.5. ja 5.6. 

Lisätiedot: Leena, p. 050 534 8863 / Sari, p. 040 727 5390 / Päivi, p. 050 034 4313

Alaosaston tapaamisten tulostettava esite (PDF)

Läheisten ryhmä

Muistisairaiden omaishoitajille ja läheisille tauko arjen keskellä; kokemustenvaihtoa, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 16–17.30 Lehtiniemen takkahuoneella, samaan aikaan alaosaston tapaamisten kanssa. 

Kevään 2024 päivämäärät: 7.2., 6.3., 3.4. ja 8.5. Kesäkuun kerta yhdessä alaosaston kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Läheisten ryhmän tulostettava esite (PDF)

Kinnula

Kaikille avoin toiminta

Kamu-kahvila

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoin Kamu-kahvila kerran kuukaudessa torstaisin klo 10 kirjastolla. Toimintaa ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoiset. 
Kevään 2024 päivämäärät: 25.1., 22.2., 21.3., 18.4. ja 16.5.

Lisätiedot: Pirkko, p. 044 548 5483.

Kivijärvi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen, yhdessä ja erikseen. Kevään 2024 muistitapaaminen järjestetään Kivijärvi-talon Riviera-tilassa (Keskustie 39) tiistaina 9.4. klo 10-12.

Tilaisuudessa tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä yhteisen tekemisen ja keskustelun parissa. Puolivuosittain järjestettävä tilaisuus on maksuton. Paikalla on Keski-Suomen Muistiluotsin työntekijä.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen pe 5.4. mennessä: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Konnevesi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Konnevedeltä. Kevään 2024 muistitapaaminen järjestetään Konneveden kirjastolla (Sirkantie 4) keskiviikkona 17.1. klo 13-15.

Tule tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot 12.1. mennessä: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Kyyjärvi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen, yhdessä ja erikseen. Kevään 2024 muistitapaaminen järjestetään Kyyjärven kunnankirjaston kokoustilassa (Tuliharjuntie 43) torstaina 7.3. klo 10-12.

Tilaisuudessa tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä yhteisen tekemisen ja keskustelun parissa. Puolivuosittain järjestettävä tilaisuus on maksuton. Paikalla on Keski-Suomen Muistiluotsin työntekijä.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen ti 5.3. mennessä: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Laukaa

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmä

Onko sinulla tai läheiselläsi todettu muistisairaus? Muistiryhmässä tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 10-11.30 Laukaan pääkirjaston neuvottelutilassa (Vuojärventie 2, Laukaa). Ryhmä on tarkoitettu sairastuneille ja läheisille. Läheisille, jotka kokevat tarvetta omalle vertaiskeskustelulle, on varattu osaksi aikaa erillinen tila. Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Laukaan muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Luhanka

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemustenvaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 10-11.30 Luhangan kylätalolla (Kotipellontie 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan Keski-Suomen Omaishoitajien järjestämän omaishoitajien ja läheisten ryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Omaishoitajien ja läheisten ryhmä

Omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä. Vertaiskeskusteluja, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa Keski-Suomen Omaishoitajien työntekijä. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 10-11.30 Luhangan kylätalolla (Kotipellontie 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan muistinvirkistysryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Luhangan ryhmien tulostettava esite (PDF)

Multia

Kaikille avoin toiminta

Alaosaston toiminta

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoimet Muistipäivät Multian seurakuntakodilla kerran kuukaudessa klo 10-13.

Kevään 2024 päivämäärät: 17.1., 14.2., 13.3., 17.4. ja 22.5.

Toimintaa ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoiset.

Lisätiedot: Minna, p. 0400 695 314.

Muurame

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmä

Onko sinulla tai läheiselläsi todettu muistisairaus? Muistiryhmässä tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 13.30-15 Muuramen Tasankolassa (Mikkolantie 6). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea, 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Muuramen muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Petäjävesi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmä

Onko sinulla tai läheiselläsi todettu muistisairaus? Muistiryhmässä tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa maanantaisin klo 13–14.30 Petäjäveden Kuntalassa, Kuntala 2-tilassa (Suutarintie 4). Ryhmää ohjaa muistiluotsi.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Petäjäveden muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Kaikille avoin toiminta

Petäjäveden alaosaston järjestämän Muistikan toiminta on päättynyt.

Pihtipudas

Kaikille avoin toiminta

Muistikahvila Valorinne

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoin Muistikahvila kokoontuu joka toinen torstai (parittomat viikot) Valorinteen kerhohuoneella (Puistotie 15) klo 14-16. Toimintaa ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoiset.

Kevään 2024 päivämäärät: 18.1., 1.2., 15.2., 29.2., 14.3., 28.3., 11.4., 25.4. ja 23.5.

Lisätiedot: Katri, p. 040 578 6224.

Valorinteen muistikahvilan tulostettava esite (PDF)

Muistikahvila Elämäjärvi

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoin Muistikahvila kokoontuu Mäntypirtillä (Elämäjärventie 339, 44910 Elämäjärvi) kerran kuukaudessa maanantaisin klo 13-15. Toimintaa ohjaa yhdistyksen vapaaehtoinen.

Kevään 2024 päivämäärät: 15.1., 19.2., 11.3., 15.4. ja 13.5.

Lisätiedot: Riina, p. 044 572 5986.

Elämäjärven muistikahvilan tulostettava esite (PDF)

Saarijärvi

Muistisairauteen sairastuneille

Muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemustenvaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 13-14.30 Saarijärven kaupungintalon Rahkola-salissa (Sivulantie 11). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan Keski-Suomen Omaishoitajien järjestämän omaishoitajien ja läheisten ryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla Rahkola-salissa, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistisairaiden läheisille

Omaishoitajien ja läheisten ryhmä

Omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä. Vertaiskeskusteluja, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa Keski-Suomen Omaishoitajien työntekijä. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 13-14.30 Saarijärven kaupungintalolla (Sivulantie 11). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan muistinvirkistysryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla Rahkola-salissa, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan (Mannila-sali).

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Keski-Suomen Omaishoitajat, p. 050 327 7994 tai keskisuomenomaishoitajat@gmail.com.

Saarijärven ryhmien tulostettava esite (PDF)

Toivakka

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Toivakasta. Kevään 2024 muistitapaamiset järjestetään Toivakan kirjastolla (Iltaruskontie 4 A) maanantaina 4.3. klo 13-14.30 sekä maanantaina 20.5. klo 13-14.30.

Tule tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot tapaamista edeltävään perjantaihin mennessä: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Toivakan muistitapaamisten tulostettava esite (PDF)

Uurainen

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Lisätietoa muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen suunnatusta toiminnasta Uuraisilla tulossa myöhemmin.

Lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Viitasaari

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmä

Onko sinulla tai läheiselläsi todettu muistisairaus? Muistiryhmässä tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa torstaisin klo 13-14.30 Täsmähoidon 2. kerroksen kokoustilassa (Porthanintie 2). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Muistisairaiden läheisille

Läheisten ryhmä

Muistisairaiden omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä; kokemustenvaihtoa, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa maanantaisin klo 9.30-11 Täsmähoidon 2. kerroksen kokoustilassa (Porthanintie 2). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Viitasaaren läheisten ryhmän tulostettava esite (PDF)

Kaikille avoin toiminta

Muistikahvila

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoin muistikahvila kokoontuu kerran kuussa maanantaisin klo 12-14 seurakuntatalon Takataskussa (Pappilantie 6). Toimintaa ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoiset.

Kevään 2024 päivämäärät: 8.1., 5.2., 4.3., 8.4. ja 6.5. Muutokset ovat mahdollisia, seuraa paikallista ilmoittelua.

Lisätiedot: Elisa, p. 0400 681 851.

Viitasaaren muistikahvilan tulostettava esite (PDF)

Äänekoski

Muistisairauteen sairastuneille henkilöille

Muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alkavaa muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemustenvaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kahden viikon välein maanantaisin klo 13.30–15 kaupungintalon kokoushuoneessa 123 (Hallintokatu 4). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Äänekosken muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Suolahden muistiryhmä

Onko sinulla tai läheiselläsi todettu muistisairaus? Muistiryhmässä tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 13-14.30 Suolahden seurakuntatalon salissa (Pajakatu 9). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Suolahden muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Siirry sivun alkuun