Toiminta

Keski-Suomen Muistiyhdistyksen toiminta

Tältä sivulta löydät verkossa tapahtuvan toiminnan, tuetut lomat sekä ryhmät, muistikahvilat, retket ja muistikummituokiot paikkakunnittain. Tutustu myös tapahtumakalenteriimme, josta löydät kaiken toimintamme (esim. ryhmät, tapahtumat ja luennot) koko Keski-Suomen alueelta. Tapahtumakalenterista päivää klikkaamalla saat näkyviin kaikki kyseisen päivän tapahtumat. Tutustu kalenteriin täältä.

Verkkotoiminta

Läheisten verkkoryhmä

Läheisten vertaisryhmä verkossa on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneiden läheisille, jotka kaipaavat vertaiskeskustelua toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Ryhmään ilmoittaudutaan ennakkoon. Kokoonnumme Teams-yhteydellä kerran kuukaudessa torstaisin klo 10–11.30.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Läheisten verkkoryhmän tulostettava esite (PDF)

Vertaistapaamiset muistisairautta sairastavien henkilöiden aikuisille lapsille verkossa

Vertaiskeskustelut verkossa niille, joilla muistisairautta sairastava läheinen on oma tai puolison vanhempi. Tapaamiseen ilmoittaudutaan ennakkoon, ilmoittaudu viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä. Kokoonnumme Teams-yhteydellä.

Syksyn 2024 päivämäärät:
Tiistaina 20.8. klo 16.30–18
Keskiviikkona 13.11. klo 16.30–18

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Verkkovertaistapaamisten tulostettava esite (PDF)

Omaishoidon muutostilanteet -kokonaisuus läheisille

Pohditko sairastuneen muuttoa hoivakotiin tai oletko ehkä jo opettelemassa uudenlaiseen arkeen?

Kun muistisairaus etenee, ei sairastuneen kotona asuminen välttämättä enää onnistu avustettunakaan. Omaishoidon muutostilanteet -kokonaisuus on tarkoitettu pohdinnan ja työstämisen tueksi läheisille, joille tämä asia on ajankohtainen. Voit osallistua yksittäisiin tai kaikkiin tapaamisiin. Tapaamisista kaksi on varattu vertaiskeskustelulle ja kolme on sisällöltään tiedollisia. Jokaiseen kertaan ilmoittaudutaan erikseen viimeistään saman viikon maanantaina. Kerta toteutetaan, jos vähintään 3 osallistujaa ilmoittautuu.

Syksyn 2024 päivämäärät ja aiheet:

Ke 21.8. klo 1011.30
Vertaiskeskustelu
Ke 18.9. klo 1011.30
Hoivakotiin muuttoa pohtiville
Ke 16.10. klo 1011.30
Kun hoivakotiin siirrytään tai on
muutettu

To 7.11. klo 1011.30
Vertaiskeskustelu
Ke 11.12. klo 1011.30
Katse omaan hyvinvointiin

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Omaishoidon muutostilanteet -kokonaisuuden tulostettava esite (PDF)

Omaishoidontuki Keski-Suomessa -verkkoluento

Mitä tarkoittavat omaishoidontuki ja perhehoito? Miten omaishoidontukea haetaan ja kuka sitä saa? Millaisia ovat käytännöt Keski-Suomessa?

Verkkoluennolla maanantaina 23.9.2024 klo 16–18 Keski-Suomen hyvinvointialueen omais- ja perhehoitotiimin työntekijät kertovat omaishoidontuesta ja perhehoidosta. Voit seurata luentoa omalta laitteeltasi tai tulla yhdistysten etäkatsomoihin Jyväskylään:

 • Keski-Suomen Muistiyhdistyksen toimisto, Rauhankatu 1
 • Keski-Suomen Omaishoitajien toimisto, Väinönkatu 28 A 4b

Tilaisuus toteutetaan Teams-alustalla. Kotoa osallistumiseen tarvitset nettiyhteydellä varustetun tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen. Osallistuminen ei vaadi kameraa. Saat tarkemmat ohjeet ja osallistumislinkin ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen 20.9. mennessä ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Omaishoidontuki Keski-Suomessa -verkkoluennon tulostettava esite (PDF)

Muista liikenneturvallisuus – ajokyky ja siitä puhuminen -verkkoluento

Mietityttävätkö liikenneturvallisuuteen liittyvät asiat? Miten ajokykyä arvioidaan? Miten ottaa aihe puheeksi läheisen kanssa?
Verkkoluennolla Liikenneturvan suunnittelija Mia Nyholm käy läpi liikenneturvallisuuteen ja ajokykyyn liittyviä asioita ja vastaa osallistujien kysymyksiin aiheista.

Verkkoluento järjestetään keskiviikkona 23.10.2024 klo 16.30–18. Tilaisuus toteutetaan Teams-alustalla. Voit seurata luentoa omalta laitteeltasi tai tulla mukaan etäkatsomoon yhdistyksen tiloihin (Rauhankatu 1, Jyväskylä). Saat tarkemmat ohjeet ja osallistumislinkin ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen 22.10. mennessä ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Muista liikenneturvallisuus – ajokyky ja siitä puhuminen -verkkoluennon tulostettava esite (PDF)

Vahvistavan vuorovaikutuksen valmennus läheisille

Kommunikointi muistisairaan ihmisen kanssa muuttuu sairauden edetessä. Vuorovaikutus voi olla haastavaa,
koska sairaus vaikuttaa ihmiseen monin eri tavoin. Järjestämme neliosaisen valmennuksen muistisairaiden henkilöiden läheisille.
Valmennuksen tavoitteena on lisätä läheisten valmiutta muistisairaan ihmisen ymmärtämiseen ja tukemiseen vuorovaikutuksellisin keinoin.
Valmennus on neljän kerran kokonaisuus, joka järjestetään verkossa Teams-yhteydellä marraskuussa 2024 to 7.11., ke 13.11., to 21.11. ja ke 27.11. klo 16.30–18.

Ilmoittautuminen 4.11. mennessä ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Vahvistavan vuorovaikutuksen valmennuksen tulostettava esite (PDF)

Oikeudellisen ennakoinnin verkkoilta

Mitä oikeudellinen ennakointi tarkoittaa ja miksi se on tärkeää? Mitä vaihtoehtoja on? Miten asioin läheisen puolesta? Oikeudellisen ennakoinnin ilta on tarkoitettu erityisesti muistisairautta sairastaville ja heidän läheisilleen, mutta asia koskettaa kaikkia muitakin, joilla on asioita hoidettava.

Oikeudellisen ennakoinnin verkkoilta järjestetään Teams-alustalla keskiviikkona 20.11.2024 klo 16–18.

Ilmoittautumiset 19.11. mennessä ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Oikeudellisen ennakoinnin verkkoillan tulostettava esite (PDF)

Sähköinen uutiskirje

Muistiluotsien sähköiset uutiskirjeet sisältävät muun muassa vinkkejä toiminnastamme ja muista ajankohtaisista tapahtumista sekä erilaisia aivoja aktivoivia ja arkea virkistäviä tehtäviä. Muistiluotsien uutiskirjeen voi tilata tästä tai vaihtoehtoisesti voit pyytää meitä lisäämään sinut postituslistalle. Myös ammattilaiset saavat kirjeestä ajankohtaisia tietoa vinkattavaksi omille asiakkailleen. Aikaisemmin julkaistuihin uutiskirjeisiin pääset tutustumaan klikkaamalla kirjeen numeroa:

Vuosi 2024: 1. Kohti toiminnantäyteistä vuotta 2024, 2. Kevät keikkuen tulevi, 3. Toukokuun terveiset, 4. Nautitaan kesästä!

Aiemmin julkaistuja uutiskirjeitä pääset lukemaan täältä

WhatsApp-vertaisryhmä muistisairautta sairastavien henkilöiden aikuisille lapsille

WhatsApp-pikaviestisovelluksen kautta toimiva vertaisryhmä on tarkoitettu muistisairautta sairastavien henkilöiden aikuisille lapsille. Voit jakaa ryhmään kuulumisiasi ja omaa arkeasi sekä kysellä muiden kokemuksia kirjoittamalla, lähettämällä ääniviestejä, videoita tai kuvia. Ryhmän jäsenet ovat mukana omalla nimellään ja puhelinnumerot näkyvät osallistujien tiedoissa. Ylläpitäjinä toimivat Keski-Suomen Muistiluotsit. Seuraamme ja tarvittaessa kommentoimme keskustelua, mutta suoraan meille suunnatut yhteydenotot toivomme henkilökohtaisesti puhelimitse, sähköpostitse tai tämän sivun oikeasta alareunasta löytyvän chatin kautta. Osallistuaksesi ryhmiin tarvitset älypuhelimen, johon on ladattu WhatsApp-sovellus. Ryhmä ei vaadi sinulta sitoutumista ja voit jakaa sellaisia asioita ja sen verran, kun sinusta on luontevaa. Liittyminen ryhmään ja lisätietoja muistiluotseilta: p. 040 847 4650/ Sari tai sähköpostilla muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Verkkoluennot ja tallenteet

Verkkoluennot ja tallenteet -sivulle olemme listanneet tallenteita erilaisista verkkoluennoista ja infoista. Pääset tutustumaan tallenteisiin täällä.

Podcastit

Muistisairaana maailmassa -podcast

Muistisairauksiin liittyy edelleen uskomuksia ja ennakkoluuloja, joita meidän jokaisen on syytä karistaa. Muistiliiton Muistisairaana maailmassa -podcast antaa äänen muistisairaille ja heidän läheisilleen. Vaihtuvien vieraiden kanssa keskustelemassa on toimittaja ja ”940 päivää isäni muistina” -kirjan kirjoittanut Hanna Jensen. Jaksot pääset kuuntelemaan tästä linkistä: https://www.muistiliitto.fi/fi/tuki-ja-palvelut/luettavaa-ja-tekemista/muistisairaana-maailmassa-podcast

Kohtaamisia Attendolla -podcast

Kohtaamisia Attendolla -podcastin toinen kausi on tuotettu yhteistyössä Muistiliiton kanssa. Attendon Susanna Paloheimon johdolla keskustelemassa ovat Muistiliiton asiantuntijoita ja muistisairaiden läheisiä. Podcast-jaksoihin pääset tutustumaan Attendon sivuilla. Kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Spotify-palvelussa.

Tukinet-keskustelupalsta

Tukinet tarjoaa mahdollisuuden kokemusten jakamiseen muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien henkilöiden kanssa. Tukinetin taustalla on noin 50 suomalaista järjestöä. Palvelua voi käyttää myös rekisteröitymättä. Ilman nimimerkkiä voi seurata avointen keskusteluryhmien kirjoittelua sekä käyttää muun muassa hakemistoa. Keskusteluun osallistuminen vaatii rekisteröitymisen. Keskustella voi anonyyminä, nimimerkin suojassa. Palvelu on maksuton. Tukinetin Muisti ja muistisairaudet-keskustelualueella voi jutella muistiongelmista ja muistisairauksista sekä jakaa kokemuksia elämästä muistisairauden kanssa erilaisten keskusteluaiheiden alle. Keskustelualue löytyy osoitteesta: https://tukinet.net/teemat/muisti-ja-muistisairaudet-752231380/forum/. Lisätietoja Tukinettiin rekisteröitymisestä: yllapito@tukinet.net ja vertaiskeskustelusta: Mailis Heiskanenneuvontakoordinaattori, puh. 09 6226 2018, 050 571 3551 mailis.heiskanen@muistiliitto.fi.


OnniTV

OnniTV tarjoaa ikäihmisille liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä joka arkipäivä klo 11-13. OnniTV näkyy verkossa osoitteessa www.onnitv.fi, antenni-tv:n kanavapaikalla 33 sekä Elisan ja Telian kaapeli-tv:n kanavapaikalla 66.

Koko maakunta

Juhlat

Keski-Suomen Muistiyhdistyksen jäsenten kevätjuhlaa vietetään tiistaina 28.5.2024 klo 16.30-18.00 Sepänkeskuksen Reaktorisalissa (Kyllikinkatu 1). Ilmoittautumiset kevätjuhlaan ma 20.5. mennessä: p. 044 561 4927 / toimisto tai toimisto@ksmuisti.fi.

Kevätjuhlan tulostettava esite (PDF)

Retket

Järjestämme touko-kesäkuussa 2024 neljä paikallista retkeä eri paikkakunnilla. Retket ovat tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille ja heidän läheisilleen.

 • Torstaina 23.5. klo 11-14 Jyväskylä, Viherlandia. Hinta: 15 €/ hlö. Ilmoittautumiset 20.5. mennessä: p. 044 561 4926/ Lea tai muistiluotsi(a)ksmuisti.fi

Jyväskylän retken tulostettava esite (PDF)

 • Tiistaina 11.6. klo 11-14 Petäjävesi, tutustuminen Petäjäveden vanhaan kirkkoon sekä ruokailu Kyläsepässä. Hinta: 10 €/ hlö. Ilmoittautumiset 28.5. mennessä: 040 594 0954/ Sini tai muistiluotsi(a)ksmuisti.fi

Petäjäveden retken tulostettava esite (PDF)

 • Keskiviikkona 12.6. klo 11-14 Laukaa, ruokailu Peurungassa sekä tutustuminen korsumuseoon. Hinta: 15 €/ hlö. Ilmoittautumiset 2.6. mennessä: 040 847 4650/ Sari tai muistiluotsi(a)ksmuisti.fi

Laukaan retken tulostettava esite (PDF)

 • Torstaina 13.6. klo 11.30-14.30 Pihtipudas, Niemenharjun matkailukeskus. Hinta: 10 €/ hlö. Ilmoittautumiset 4.6. mennessä: 044 761 4925/ Enni tai muistiluotsi(a)ksmuisti.fi

Pihtiputaan retken tulostettava esite (PDF)

Tuetut lomat

Ajankohdat ja hakuajat:

Omaishoitajan ja hoidettavan loma 27.10.2024-01.11.2024.
Hakuaika 27.7.2024 mennessä.

Tuetut lomat SYKSY 2024 tulostettava esite tästä (pdf)-esite

Tulostettava ja postitettava hakemus (MTLH)

Ohje hakemiseen: mtlh.fi

Kenelle lomat ovat tarkoitettu:
Omaishoitajan ja hoidettavan lomat ovat tarkoitettu etenevää muistisairautta sairastaville henkilöille ja heidän omaisilleen yhdessä. Osallistuminen ei edellytä virallista omaishoitajuutta eikä yhdistyksen jäsenyyttä.

Tavoite ja sisältö:
Lomien tavoitteena on saada vertaistukea, voimavaroja sekä kokea virkistymistä. Muistisairautta sairastaville henkilöille ja heidän omaisilleen järjestetään sekä yhteistä että erillistä ohjelmaa.

Omaishoitajan ja hoidettavan lomalla päävastuu turvallisuudesta ja hyvinvoinnista on ympäri vuorokauden lomalaisella itsellään/ hänen läheisellään. Kylpylähotelli Peurungasta on saatavissa vähäistä yleisavustamista. 

HUOMIOITHAN, ETTÄ TÄLLÄ LOMALLA EI OLE MUKANA KESKI-SUOMEN MUISTILUOTSIN TYÖNTEKIJÖITÄ!

Yhteistyökumppani: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry
Paikka: Kylpylähotelli Peurunka, Laukaa
Osallistujamäärä: enintään 20 henkilöä (10 muistisairautta sairastavaa henkilöä + 10 omaista)
Omavastuuosuus: 25 €/ vrk/ hlö täysihoidolla

Hakuohjeet ja valintailmoitus:

Hakemukset palautetaan lomajärjestöön hakuajan loppuun mennessä joko sähköisesti: www.mtlh.fi tai postitse:
Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry. Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 HELSINKI. Hakulomakkeita saa Keski-Suomen Muistiyhdistykseltä tai MTLH:lta.

 • Hakemus täytetään huolellisesti. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.
 • Henkilötunnus sekä muut henkilö- ja osoitetiedot ilmoitetaan täydellisenä.
 • Tulotiedot ilmoitetaan nettotuloina kuukaudessa ja ne on merkittävä myös puolison osalta.
 • Avio-/avoparia kohden riittää 1 hakemus
 • Hakemukseen merkitään sille varattuun kohtaan tieto hakeutumisesta K-S Muistiyhdistyksen lomalle.
 • Lomatuen tarpeen perustelut ovat välttämättömät.

Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka kolmas vuosi.

Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle  n. 2 kk ennen loman alkamispäivää. Kielteisestä päätöksestä ei  ilmoiteta. Mahdollisissa peruutuksissa lomatuen saaja peruuttaa myönnetyn lomatuen henkilökohtaisesti suoraan lomajärjestöön.

Lisätietoja:

Keski-Suomen Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus
p. 040 847 4650 tai muistiluotsi(a)ksmuisti.fi

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry.
p. 010 2193 460 (arkisin klo 9-13)
lomat@mtlh.fi
www.mtlh.fi

Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus Keski-Suomi -logo
MTLH Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry. -logo

KELAn kurssitarjonta

KELA järjestää sopeutumisvalmennuskursseja muistisairauteen sairastuneille ja heidän omaisilleen. Näiden lisäksi KELA:n omaishoitajien kuntoutuskursseja järjestetään muun muassa Laukaan Peurungassa. Osa kursseista järjestetään ns. parikurssina, jolloin järjestelyitä kotihoidon järjestämiseksi ei tarvitse tehdä. Lisätietoja KELAN TOIMISTOT, Laukaan Peurunka ja Keski-Suomen Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus.

Kurssit ovat Kelan järjestämää toimintaa ja kuntoutujille maksuttomia. 
Linkki Kelan kuntoutuskurssijärjestelmään, josta kurssien tiedot tarkemmin kurssinumerolla https://asiointi.kela.fi/kz_app/KZInternetApplication

Haku Kelan järjestämille kursseille tapahtuu Kelan lomakkeella KU 132 jonka löydät tämän linkin kautta. 

Omaishoitajaliiton omaishoitajalomat

Omaishoitajalomat on tarkoitettu Sinulle, joka autat läheistäsi selviytymään arjessa. Omaishoitajalomalla saa pienen tauon arkeen, vertaistukea sekä asiantuntijoiden ajatuksia arjen tueksi. Lomalla on aikaa paneutua omaishoitajan elämässä tärkeisiin asioihin.
Osa lomista on tarkoitettu omaishoitajalle ja apua tarvitsevalle läheiselle yhdessä. Omaishoitajalomalla voi jakaa arjen vinkkejä ja niksejä, kertoa ja kuunnella kokemuksia.

Lue lisää Omaishoitajaliiton sivuilta: Omaishoitajien tuetut lomat

Muistikummituokiot

Muistikummituokiot

Haluatko lisää tietoa muistisairauksista ja oppia kohtamaan muistisairas ihminen arvostavasti? Kokoa oma porukkasi ja tilaa meiltä maksuton muistikummituokio! Muistikummituokiot antavat eväitä muistisairaan ihmisen kohtaamiseen ja lisätietoa muistisairauksista. Muistikummituokiot ovat noin tunnin mittaisia.

Kysy lisää muistiluotseiltamme: p. 044 561 4926 tai p. 044 761 4925.

Muistikummituokiosta on myös verkkopohjainen versio, joka löytyy täältä.

Muistiviikko

Muistiviikko

Muistiviikko on Muistiliiton ja sen jäsenyhdistysten tärkein toimintaviikko. Sitä vietetään vuosittain Maailman Alzheimer-päivän (21.9.) yhteydessä viikolla 38 tai 39 riippuen vuodesta. Vuonna 2024 Muistiviikkoa vietetään viikolla 38 (16.-22.9.2024) teemalla Kuljemme muistisairaan matkassa. Kokoamme tälle sivulle koko maakunnan tilaisuudet ja tapahtumat Muistiviikolla.

Muistitietoillat

Muistitietoilta on tarkoitettu kaikille muistiasioista kiinnostuneille. Iltaan sisältyvän muistikummituokion aikana opit viisi tärkeintä asiaa muistisairauksista ja saat arvokkaita vinkkejä vuorovaikutukseen muistisairaiden henkilöiden kanssa.

 • Maanantaina 16.9. klo 16.30–18.30 Uuraisten muistitietoilta Uuraisten kirjastolla (Topintie 2, Uurainen). Lisätietoja: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Uuraisten muistitietoillan tulostettava esite (PDF)

 • Tiistaina 17.9. klo 16–18 Viitasaaren muistitietoilta Viitasaaren kirjastolla (Koulukuja 6, Viitasaari). Lisätietoja: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Viitasaaren muistitietoillan tulostettava esite (PDF)

 • Tiistaina 17.9. klo 16.30–18.30 Hankasalmen muistitietoilta Hankasalmen kirjastolla (Rantakalliontie 3, Hankasalmi). Lisätietoja: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Hankasalmen muistitietoillan tulostettava esite (PDF)

Toiminnan esittelyä

Tiistaina 17.9. klo 8–11 toiminnan esittelyä Sairaala Novan OLKA-pisteellä (Hoitajantie 3, Jyväskylä).

Kinnulan Muistiviikon tapahtuma

Tiistaina 17.9. klo 9–13 Kinnulan Muistiviikon tapahtuma K-kaupalla. Mukana muistiluotsi.

Muistiviikon tilaisuus

Keskiviikkona 18.9. klo 17–18.30 Muistiviikon tilaisuus Äänekosken kaupungintalon valtuustosalissa (Hallintokatu 4). Ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Ilmoittautuminen viim. 16.9. ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Avoimet ovet

Torstaina 19.9. klo 14–17 Keski-Suomen Muistiyhdistyksen avoimet ovet yhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1, Jyväskylä). Toiminnan esittelyä, tuotemyyntiä, kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Valitse paikkakunta ja klikkaa tiedot auki.

Hankasalmi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Hankasalmelta. Syksyn 2024 muistitapaamiset järjestetään Seniorituvalla (Keskustie 53 A) perjantaina 6.9. klo 1012 sekä perjantaina 13.12. klo 1012.

Tule tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen saman viikon keskiviikkoon mennessä ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Hankasalmen muistitapaamisten tulostettava esite (PDF)

Kaikille avoin toiminta

Muistitietoilta

Tiistaina 17.9. klo 16.30–18.30 Hankasalmen muistitietoilta Hankasalmen kirjastolla (Rantakalliontie 3, Hankasalmi). Muistitietoilta on tarkoitettu kaikille muistiasioista kiinnostuneille. Iltaan sisältyvän muistikummituokion aikana opit viisi tärkeintä asiaa muistisairauksista ja saat arvokkaita vinkkejä vuorovaikutukseen muistisairaiden henkilöiden kanssa. Lisätietoja: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Hankasalmen muistitietoillan tulostettava esite (PDF)

Joutsa

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 1314.30 Joutsan Hyvinvointituvalla (Jousitie 40). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan Keski-Suomen Omaishoitajien järjestämän omaishoitajien ja läheisten ryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistisairaiden läheisille

Omaishoitajien ja läheisten ryhmä

Omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä. Vertaiskeskusteluja, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa Keski-Suomen Omaishoitajien työntekijä. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 1314.30 Joutsan Hyvinvointituvalla (Jousitie 40). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan muistiryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: p. 050 409 6975/ Inka tai keskisuomenomaishoitajat@gmail.com

Joutsan ryhmien tulostettava esite (pdf)

Jyväskylä

Lataa viimeisin tulostettava Jyväskylän toimintaesite tästä (PDF)

Kaikille avoin toiminta

Kahvila Hetkinen

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoin kahvila ympäri vuoden arkimaanantaisin klo 1314.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Kahvilassa keskustellaan vapaamuotoisesti ajankohtaisista tai päivänpolttavista asioista eli se ei ole ohjattua ryhmätoimintaa. Ei vaadi ilmoittautumista. Kahvilan kevätkausi päättyy maanantaina 3.6.2024. Syyskausi käynnistyy 19.8. alkaen.

Muistiyhdistys tutuksi

Yhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1, 40100 Jyväskylä). Muistiyhdistys tutuksi -tuokio on tarkoitettu muistisairautta sairastaville ja heidän läheisilleen sekä henkilöille, joille yhdistyksen toiminta ei ole ennestään tuttua. Tarjolla kahvit ja yhdistyksen työntekijä kertoo toiminnasta. Ilmoittautumista ei tarvita. Lisätiedot: Minna, p. 044 061 4928.

Syksyn 2024 päivämäärät: ti 13.8., 10.9., 8.10., 5.11. ja 3.12. klo 16.3017.30.

Valitse sinulle sopivin ajankohta ja tule tutustumaan toimintaan! 

Muistiyhdistys tutuksi tulostettava esite (pdf)

Kulttuurikerho

Kulttuurikerho on tarkoitettu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Kerho kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 1011.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1) tai muussa erikseen sovitussa paikassa. Ryhmää ohjaa yhdistyksen vapaaehtoinen. Ilmoittautumista ei tarvita. Lisätiedot: p. 040 744 1462 / Maire
Syksyn 2024 päivämäärät: 28.8., 25.9., 23.10., 23.11. ja joulukuussa ruokailu erikseen sovittuna ajankohtana.

Avoimet ovet Muistiviikolla

Keski-Suomen Muistiyhdistyksen avoimet ovet -tapahtuma Muistiviikolla torstaina 19.9. klo 14–17 yhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1, Jyväskylä). Toiminnan esittelyä, tuotemyyntiä, kahvitarjoilu. Tervetuloa!


Muistisairauteen sairastuneille

Muistinvirkistysryhmät

Muistinvirkistysryhmät on tarkoitettu varhaisen vaiheen muistisairautta sairastaville henkilöille. Jyväskylässä kokoontuu tällä hetkellä neljä eri muistinvirkistysryhmää. Ryhmiä ohjaavat muistiluotsit. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu varhaisen vaiheen muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Tapaamiset kahden viikon välein tiistaisin klo 1011.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea  p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Miesten muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu varhaisen vaiheen muistisairautta sairastaville miehille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Tapaamiset kahden viikon välein tiistaisin klo 1314.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea  p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Miesten muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Naisten aamupäivän muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu varhaisen vaiheen muistisairautta sairastaville naisille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Tapaamiset kahden viikon välein torstaisin klo 1011.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Naisten aamupäivän muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Naisten iltapäivän muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu varhaisen vaiheen muistisairautta sairastaville naisille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Tapaamiset kahden viikon välein torstaisin klo 1314.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Naisten iltapäivän muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden vertaisryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alle 70-vuotiaana muistisairauteen sairastuneille henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Samaan aikaan kokoontuu oma ryhmä läheisille. Tapaamiset kerran kuukaudessa maanantaisin klo 1617.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: 
Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Työikäisten ryhmien tulostettavat esitteet (PDF)


Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmät

Onko sinulla tai läheiselläsi todettu muistisairaus? Muistiryhmässä tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Jyväskylän muistiryhmä

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 1314.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea, p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Jyväskylän muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Palokan muistiryhmä

Tapaamiset kerran kuukaudessa maanantaisin klo 1314.30 Palokan kirjastolla Hilja-tilassa (Koivutie 5). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea, p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Palokan muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Muistitapaamiset

Korpilahden muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Korpilahdelta. Syksyn 2024 muistitapaaminen järjestetään torstaina 29.8. klo 13.3015.30 Korpihovissa (Levästentie 46, Korpilahti).

Tule kahvikupposen ääreen jutustelemaan, tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tilaisuus järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen 26.8.2024 mennessä: Lea, p. 044 561 4926 tai lea.jokela@ksmuisti.fi.

Korpilahden muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Tikkakosken muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Tikkakoskelta. Syksyn 2024 muistitapaaminen järjestetään torstaina 10.10. klo 1315 Tikkakosken kirkossa (Kirkkokatu 18).

Tule kahvikupposen ääreen jutustelemaan, tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tilaisuus järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen 4.10.2024 mennessä: Lea, p. 044 561 4926 tai lea.jokela@ksmuisti.fi.

Tikkakosken muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Toivemusiikkituokio

Syksyinen toivemusiikkituokio torstaina 3.10. klo 1314.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Kuunnellaan yhdessä toivekappaleita ja keskustellaan musiikin herättämistä ajatuksista. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen 30.9. mennessä: muistiluotsi@ksmuisti.fi tai p. 044 561 4926

Toivemusiikkituokion tulostettava esite (PDF)

Muistisairaiden läheisille

Omaisklubi

Muistisairaiden omaishoitajille ja läheisille tauko arjen keskellä; kokemustenvaihtoa, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.  

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 1415.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta. 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Minna, p. 044 061 4928 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Omaisklubin tulostettava esite (PDF)

Vertaisryhmä työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden läheisille

Ryhmä on tarkoitettu alle 70-vuotiaille muistisairaiden henkilöiden läheisille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään. Samaan aikaan kokoontuu oma ryhmä muistisairastuneille.

Tapaamiset kerran kuukaudessa maanantaisin klo 1617.30 Muistiyhdistyksen tiloissa (Rauhankatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisten kautta. 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea, p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Työikäisryhmien tulostettavat esitteet (PDF)

Jämsä

Muistisairauteen sairastuneille

Muistinvirkistysryhmä

Muistinvirkistysryhmä on tarkoitettu varhaisen vaiheen muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Tapaamiset kahden viikon välein tiistaisin klo 1011.30 Jämsän Muistiyhdistyksen tiloissa (Lindemaninkatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan läheisten ryhmän kanssa (läheisten ryhmä 1x kk). Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Jämsän muistinvirkistysryhmän ja rinnakkaisen läheisten ryhmän tulostettavat esitteet (PDF)

Muistiryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 1314.30 Jämsän Muistiyhdistyksen tiloissa (Lindemaninkatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan läheisten ryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Jämsän muistiryhmän ja rinnakkaisen läheisten ryhmän tulostettava esite (PDF)

Muistisairaiden läheisille

Läheisten ryhmät

Omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä. Vertaiskeskusteluja, tietoa ja virkistystä. Ryhmiä ohjaa Jämsän Muistiyhdistyksen työntekijä. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 1011.30 (muistinvirkistysryhmän kanssa rinnakkainen ryhmä) ja klo 1314.30 (muistiryhmän kanssa rinnakkainen ryhmä) Jämsän Muistiyhdistyksen tiloissa (Lindemaninkatu 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmät kokoontuvat samaan aikaan muistinvirkistysryhmän ja muistiryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Tuija, p. 040 673 0777 tai tuija.backman@jamsanmuistiyhdistys.fi

Kannonkoski

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Kannonkoskelta. Syksyn 2024 muistitapaaminen järjestetään Kannonkosken kylätalolla (Nappulakuja 3) tiistaina 29.10. klo 1416. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Omaishoitajien kanssa.

Tule kahvikupposen ääreen jutustelemaan, tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen 25.10. mennessä ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Kannonkosken muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Karstula

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Karstulasta. Syksyn 2024 muistitapaaminen järjestetään Heikin Tuvalla (Virastotie 3) torstaina 24.10. klo 1416. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Omaishoitajien kanssa.

Tule kahvikupposen ääreen jutustelemaan, tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen 22.10. mennessä ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Karstulan muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Keuruu

Kaikille avoin toiminta

Keuruun alaosaston tapaamiset

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoimet tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 16 Lehtiniemen takkahuoneella, samaan aikaan läheisten ryhmän kanssa. Toimintaa ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoiset. 

Syksyn 2024 päivämäärät: 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. 

Lisätiedot: Leena, p. 050 534 8863 / Sari, p. 040 727 5390 / Päivi, p. 050 034 4313

Keuruun alaosaston tapaamisten tulostettava esite (PDF)

Läheisten ryhmä

Muistisairaiden omaishoitajille ja läheisille tauko arjen keskellä; kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 16–17.30 Lehtiniemen takkahuoneella, samaan aikaan alaosaston tapaamisten kanssa. 

Syksyn 2024 päivämäärät: 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Keuruun läheisten ryhmän tulostettava esite (PDF)

Kinnula

Kaikille avoin toiminta

Kamu-kahvila

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoin Kamu-kahvila kerran kuukaudessa torstaisin klo 10 kirjastolla. Toimintaa ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoiset. 
Syksyn 2024 päivämäärät: 31.10., 28.11. ja 12.12.

Lisätiedot: Pirkko, p. 044 548 5483.

Muistiviikon tapahtuma

Muistiviikon tapahtuma tiistaina 17.9. klo 9–13 Kinnulan K-kaupalla. Mukana muistiluotsi.

Kivijärvi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Kivijärveltä. Syksyn 2024 muistitapaaminen järjestetään Kivijärvi-talon Riviera-tilassa (Keskustie 39) tiistaina 29.10. klo 1012. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Omaishoitajien kanssa.

Tule kahvikupposen ääreen jutustelemaan, tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Tilaisuus on maksuton

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen 25.10. mennessä ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Kivijärven muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Konnevesi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Konnevedeltä. Syksyn 2024 muistitapaaminen järjestetään Konneveden työväentalolla (Lahdenkyläntie 1) tiistaina 19.11. klo 1315. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Omaishoitajien kanssa.

Tule tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen 15.11. mennessä ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Konneveden muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Kyyjärvi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Kyyjärveltä. Syksyn 2024 muistitapaaminen järjestetään Kyyjärven kunnankirjaston kokoustilassa (Tuliharjuntie 43) torstaina 24.10. klo 1012. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Omaishoitajien kanssa.

Tule tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen 22.10. mennessä ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Kyyjärven muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Laukaa

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille ja heidän läheisilleen. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 1011.30 Laukaan kansalaisopiston tiloissa Sararannassa (Saratie 6). Läheisille, jotka kokevat tarvetta omalle vertaiskeskustelulle, on varattu osaksi aikaa erillinen tila. Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Laukaan muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Luhanka

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 1011.30 Luhangan kylätalolla (Kotipellontie 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan Keski-Suomen Omaishoitajien järjestämän omaishoitajien ja läheisten ryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Omaishoitajien ja läheisten ryhmä

Omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä. Vertaiskeskusteluja, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa Keski-Suomen Omaishoitajien työntekijä. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 10-11.30 Luhangan kylätalolla (Kotipellontie 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan muistiryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: p. 050 409 6975/ Inka tai keskisuomenomaishoitajat@gmail.com

Luhangan muistiryhmän ja läheisten ryhmän tulostettavat esitteet (PDF)

Multia

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Multialta. Syksyn 2024 muistitapaaminen järjestetään Multian kirjaston monitoimitilassa (Pihlajatie 1) tiistaina 22.10. klo 1315.

Tule tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen 18.10. mennessä ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Multian muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Muurame

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 1314.30 Nuorisoseurantalo Tasankolassa (Mikkolantie 6). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan Keski-Suomen Omaishoitajien järjestämän omaishoitajien ja läheisten ryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Lea, p. 044 561 4926 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Muistisairaiden läheisille

Omaishoitajien ja läheisten ryhmä

Omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä. Vertaiskeskusteluja, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa Keski-Suomen Omaishoitajien työntekijä. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 1314.30 Nuorisoseurantalo Tasankolassa (Mikkolantie 6). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan muistiryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: p. 050 409 6975/ Inka tai keskisuomenomaishoitajat@gmail.com

Muuramen muistiryhmän ja läheisten ryhmän tulostettavat esitteet (PDF)

Petäjävesi

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistiryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 13–14.30 Petäjäkodin Solikkosalissa (Teollisuustie 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Muistisairaiden läheisille

Omaishoitajien ja läheisten ryhmä

Omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä. Vertaiskeskusteluja, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa Keski-Suomen Omaishoitajien työntekijä. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 13–14.30 Petäjäkodin Solikkosalissa (Teollisuustie 1). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan muistiryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: p. 050 453 2303/ Merja tai keskisuomenomaishoitajat.info@gmail.com

Petäjäveden muistiryhmän ja läheisten ryhmän tulostettavat esitteet (PDF)

Pihtipudas

Kaikille avoin toiminta

Muistikahvila Valorinne

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoin Muistikahvila kokoontuu joka toinen torstai klo 1416 (parittomat viikot) Valorinteen kerhohuoneella (Puistotie 15). Toimintaa ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoiset.

Syksyn 2024 päivämäärät: 29.8., 12.9., 26.9., 10.10., 24.10., 7.11., 21.11. ja 5.12.

Lisätiedot: Katri, p. 040 578 6224.

Valorinteen muistikahvilan tulostettava esite (PDF)

Muistikahvila Elämäjärvi

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoin Muistikahvila kokoontuu kerran kuukaudessa maanantaisin klo 1315 Mäntypirtillä (Elämäjärventie 339, 44910 Elämäjärvi). Toimintaa ohjaa yhdistyksen vapaaehtoinen.

Kevään 2024 päivämäärät: 15.1., 19.2., 11.3., 15.4. ja 13.5.

Lisätiedot: Riina, p. 044 572 5986.

Elämäjärven muistikahvilan tulostettava esite (PDF)

Saarijärvi

Muistisairauteen sairastuneille

Muistiryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 1314.30 Saarijärven kaupungintalon Rahkola-salissa (Sivulantie 11). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan Keski-Suomen Omaishoitajien järjestämän omaishoitajien ja läheisten ryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla Rahkola-salissa, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistisairaiden läheisille

Omaishoitajien ja läheisten ryhmä

Omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä. Vertaiskeskusteluja, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa Keski-Suomen Omaishoitajien työntekijä. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapaamiset kerran kuukaudessa tiistaisin klo 1314.30 Saarijärven kaupungintalolla (Sivulantie 11). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan muistiryhmän kanssa. Aloitamme yhteisellä kahvittelulla Rahkola-salissa, jonka jälkeen omaishoitajien ja läheisten ryhmä siirtyy toiseen tilaan (Mannila-sali).

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: p. 050 409 6975/ Inka tai keskisuomenomaishoitajat@gmail.com

Saarijärven muistiryhmän ja läheisten ryhmän tulostettavat esitteet (PDF)

Toivakka

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Toivakasta. Syksyn 2024 muistitapaamiset järjestetään Toivakan kirjastolla (Iltaruskontie 4 A) keskiviikkona 28.8. klo 1315 sekä keskiviikkona 27.11. klo 1315.

Tule tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen saman viikon maanantaihin mennessä ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Toivakan muistitapaamisten tulostettava esite (PDF)

Uurainen

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Muistitapaaminen

Muistitapaaminen on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille sekä heidän läheisilleen Uuraisilta. Syksyn 2024 muistitapaaminen järjestetään kunnanviraston kunnanhallituksen huoneessa (Virastotie 4) keskiviikkona 30.10. klo 1315.

Tule tapaamaan samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ja saamaan tietoa! Mukana muistiluotsi. Tilaisuus on maksuton.

Huom. ennakkoilmoittautuminen! Tapaaminen järjestetään, mikäli vähintään 4 henkilöä ilmoittautuu.

Ilmoittautuminen 25.10. mennessä ja lisätiedot: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Uuraisten muistitapaamisen tulostettava esite (PDF)

Kaikille avoin toiminta

Muistitietoilta

Maanantaina 16.9. klo 16.30–18.30 muistitietoilta Uuraisten kirjastolla (Topintie 2, Uurainen). Muistitietoilta on tarkoitettu kaikille muistiasioista kiinnostuneille. Iltaan sisältyvän muistikummituokion aikana opit viisi tärkeintä asiaa muistisairauksista ja saat arvokkaita vinkkejä vuorovaikutukseen muistisairaiden henkilöiden kanssa. Lisätietoja: Sini, p. 040 594 0954 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Uuraisten muistitietoillan tulostettava esite (PDF)

Viitasaari

Muistisairauteen sairastuneille

Muistiryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairauteen sairastuneille henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa torstaisin klo 1314.30 Viitasaaren kaupungintalon lautakuntien huoneessa (Keskitie 10). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Samaan aikaan kokoontuu läheisten ryhmä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Viitasaaren muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden vertaisryhmä

Ryhmä on tarkoitettu alle 70-vuotiaana muistisairauteen sairastuneille henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa torstaisin klo 1617.30 Digikeskuksen Keskiössä (Keskitie 4). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Samaan aikaan kokoontuu vertaisryhmä työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden läheisille.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Työikäisten ryhmän tulostettava esite (PDF)

Muistisairaiden läheisille

Läheisten ryhmä

Muistisairaiden omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä; kokemustenvaihtoa, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa torstaisin klo 1314.30 Viitasaaren kaupungintalon hallituksen huoneessa (Keskitie 10). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Samaan aikaan kokoontuu muistiryhmä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari, p. 040 847 4650 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Viitasaaren läheisten ryhmän tulostettava esite (PDF)

Vertaisryhmä työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden läheisille

Ryhmä on tarkoitettu alle 70-vuotiaille muistisairauteen sairastuneiden henkilöiden läheisille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa torstaisin klo 1617.30 Digikeskuksen kokoustilassa (Keskitie 4). Ryhmään tullaan ilmoittautumisten kautta. 

Samaan aikaan kokoontuu työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden vertaisryhmä.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Työikäisten läheisten vertaisryhmän tulostettava esite (PDF)

Kaikille avoin toiminta

Muistikahvila

Kaikille muistiasioista kiinnostuneille avoin muistikahvila kokoontuu kerran kuussa maanantaisin klo 12–14 seurakuntatalon Takataskussa (Pappilantie 6). Toimintaa ohjaavat yhdistyksen vapaaehtoiset.

Syksyn 2024 päivämäärät: 7.10., 4.11. ja 2.12. Muutokset ovat mahdollisia, seuraa paikallista ilmoittelua.

Lisätiedot: Elisa, p. 0400 681 851.

Viitasaaren muistikahvilan tulostettava esite (PDF)

Muistitietoilta

Tiistaina 17.9. klo 16–18 muistitietoilta Viitasaaren kirjastolla (Koulukuja 6, Viitasaari). Muistitietoilta on tarkoitettu kaikille muistiasioista kiinnostuneille. Iltaan sisältyvän muistikummituokion aikana opit viisi tärkeintä asiaa muistisairauksista ja saat arvokkaita vinkkejä vuorovaikutukseen muistisairaiden henkilöiden kanssa. Lisätietoja: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi

Viitasaaren muistitietoillan tulostettava esite (PDF)

Äänekoski

Muistisairauteen sairastuneille henkilöille

Muistinvirkistysryhmä

Ryhmä on tarkoitettu varhaisen vaiheen muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kahden viikon välein maanantaisin klo 13–14.30 kaupungintalon kokoustilassa 123 (Hallintokatu 4). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Äänekosken muistinvirkistysryhmän tulostettava esite (PDF)

Muistiryhmä

Ryhmä on tarkoitettu muistisairautta sairastaville henkilöille. Se tarjoaa kokemusten vaihtoa, tietoa ja virkistystä vaihtelevan toiminnan ja tehtävien merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 1314.30 Äänekosken kaupungintalon kokoutilassa 123 (Hallintokatu 4). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan Ääneseudun Omaishoitajien järjestämän omaishoitajien ja läheisten ryhmän kanssa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Muistisairaiden läheisille

Omaishoitajien ja läheisten ryhmä

Omaishoitajille ja muille läheisille tauko arjen keskellä. Vertaiskeskusteluja, tietoa ja virkistystä. Ryhmää ohjaa Ääneseudun Omaishoitajien vapaaehtoinen. Osallistuminen ei vaadi yhdistyksen jäsenyyttä.

Tapaamiset kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 1314.30 Hiskinmökillä (Äänekoskentie 311 b). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmä kokoontuu samaan aikaan muistiryhmän kanssa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Äänekosken muistiryhmän ja läheisten ryhmän tulostettavat esitteet (PDF)

Muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Suolahden muistiryhmä

Onko sinulla tai läheiselläsi todettu muistisairaus? Muistiryhmässä tapaat samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia ihmisiä vaihtelevan toiminnan merkeissä. Ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toiminnassa meille on tärkeää kohdata osallistujat aidosti kuullen, välittäen ja luottamuksella. Ryhmään on helppo osallistua omana itsenään.

Tapaamiset kerran kuukaudessa torstaisin klo 1314.30 Suopungin kokoussalissa (Riihijärvenkatu 2 A). Ryhmään tullaan ilmoittautumisen kautta.

Ryhmässä on syys- ja marraskuun tapaamisissa mukana myös Keski-Suomen Omaishoitajien työntekijä ohjaamassa läheisille omaa toimintaa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Enni, p. 044 761 4925 tai muistiluotsi@ksmuisti.fi.

Suolahden muistiryhmän tulostettava esite (PDF)

Siirry sivun alkuun