Ohjaus ja neuvonta

TIETOA

”Muistipulmia – milloin muistioireista tulisi huolestua?”
”Miten kohdata muistisairas henkilö?”
”Mistä muistisairas henkilö tai läheinen saa apua?”

Olemme koonneet näille sivuille lyhyesti tietoa muistista ja muistisairauksista kattojärjestömme Muistiliiton verkkosivuilta. Otsikoiden alta pääset siirtymään Muistiliiton sivuille, joilta löydät kattavammin tietoa eri aiheista.

Kohtaaminen ja vuorovaikutus -sivulta löydät Keski-Suomen Muistiluotsien koostamat videot Vahvistavasta vuorovaikutuksesta. Tutustu erityisesti näihin!

Piirroskuva henkilöstä lääkärin muistitutkimuksissa. Lääkäri: "Olemme nyt tehneet Armakselle useita tutkimuksia, jotka vahvistavat epäilymme: teillä on etenevä muistisairaus. Onneksi olitte ajoissa liikkeellä niin ehditään tehdä monta asiaa ja lääkityskin auttaa ehkä paremmin." Armas mietteissään: "Ainahan minulla on ollut aukkoja muistissa... Mutta ei vielä sentään mustia aukkoja!"

Piirros: Heidi Säntti / Family Creatives

OHJAUSTA JA NEUVONTAA


Keski-Suomen muistiluotsit

Keski-Suomen Muistiyhdistyksen muistiluotseilta on mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa muistiasioissa. Riittävä tieto ja tuki muistisairauden eri vaiheissa auttavat sopeutumisessa muuttuvaan tilanteeseen sekä arjessa selviytymisessä.

Meihin muistiluotseihin voi ottaa yhteyttä joko soittamalla, sähköpostitse tai sivun alareunasta löytyvän chatin kautta. Myös tapaaminen järjestyy sovitusti Jyväskylän toimistolla (Rauhankatu 1), mahdollisuuksien mukaan muualla Keski-Suomen paikkakunnalla tai etäyhteyksien kautta. Muistiluotsien yhteystiedot löytyvät tästä.


Muistiliiton puhelinpalvelut

Ohjausta ja neuvontaa on mahdollista saada myös Muistiliiton valtakunnallisesta Muistineuvo- puhelinpalvelusta. Puheluihin vastaavat maakunnallisten Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskusten muistityön ammattilaiset. Lisätietoja Muistineuvosta löydät Muistiliiton sivuilta tästä.


Muistiliiton Vertaislinjalla puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut entiset omaishoitajat. Lisätietoja löydät Muistiliiton sivuilta tästä.


Lisää tietoa ja tukea

Keski-Suomen Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskuksesta saat lisätietoa tästä.

Etenevistä muistisairauksista löydät lisätietoja tästä.

Muistisairauteen sairastuneen kohtaamisesta lisätietoja tästä ja tästä.

Etuuksista ja oikeuksista lisätietoja tästä.

Siirry sivun alkuun