”Muistipulmia – milloin muistioireista tulisi huolestua?”
”Miten kohdata muistisairas henkilö?”
”Mistä muistisairas henkilö tai läheinen saa apua?”
Olemme koonneet näille sivuille lyhyesti tietoa muistista ja muistisairauksista kattojärjestömme Muistiliiton verkkosivuilta. Otsikoiden alta pääset siirtymään Muistiliiton sivuille, joilta löydät kattavammin tietoa eri aiheista.
Kohtaaminen ja vuorovaikutus -sivulta löydät Keski-Suomen Muistiluotsien koostamat videot Vahvistavasta vuorovaikutuksesta. Tutustu erityisesti näihin!
Piirros: Heidi Säntti / Family Creatives
OHJAUSTA JA NEUVONTAA
Keski-Suomen muistiluotsit
Keski-Suomen Muistiyhdistyksen muistiluotseilta on mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa muistiasioissa. Riittävä tieto ja tuki muistisairauden eri vaiheissa auttavat sopeutumisessa muuttuvaan tilanteeseen sekä arjessa selviytymisessä.
Meihin muistiluotseihin voi ottaa yhteyttä joko soittamalla, sähköpostitse tai sivun alareunasta löytyvän chatin kautta. Myös tapaaminen järjestyy sovitusti Jyväskylän toimistolla (Rauhankatu 1), mahdollisuuksien mukaan muualla Keski-Suomen paikkakunnalla tai etäyhteyksien kautta. Muistiluotsien yhteystiedot löytyvät tästä.
Muistiliiton puhelinpalvelut
Ohjausta ja neuvontaa on mahdollista saada myös Muistiliiton valtakunnallisesta Muistineuvo- puhelinpalvelusta. Puheluihin vastaavat maakunnallisten Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskusten muistityön ammattilaiset. Lisätietoja Muistineuvosta löydät Muistiliiton sivuilta tästä.
Muistiliiton Vertaislinjalla puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut entiset omaishoitajat. Lisätietoja löydät Muistiliiton sivuilta tästä.
Lisää tietoa ja tukea
Keski-Suomen Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskuksesta saat lisätietoa tästä.
Etenevistä muistisairauksista löydät lisätietoja tästä.
Muistisairauteen sairastuneen kohtaamisesta lisätietoja tästä ja tästä.
Etuuksista ja oikeuksista lisätietoja tästä.