Lomat & kurssit

TUETUT LOMAT VUONNA 2019

Ajankohdat ja hakuajan päättyminen:

• Omaishoitajan ja hoidettavan loma 14.4.2019–19.04.2019.
    Hakuaika päättyy 14.1.2019
  • Omaishoitajan ja hoidettavan loma 28.10.2019–02.11.2019.
    Hakuaika päättyy 28.7.2019

Katso tai tulosta tästä klikkaamalla PDF-tiedosto vuoden 2019 tuetuista lomista.

Kenelle lomat ovat tarkoitettu:

Etenevää muistisairautta sairastaville henkilöille ja heidän omaisilleen yhdessä. Osallistuminen ei edellytä virallista omaishoitajuutta eikä yhdistyksen jäsenyyttä.

Tavoite ja sisältö:

Lomien tavoitteena on saada vertaistukea, voimavaroja sekä kokea virkistymistä. Lomalla muistisairautta sairastaville henkilöille ja heidän omaisilleen järjestetään sekä yhteistä että osin erillistä ohjelmaa. Lomalla on mukana Kylpylähotelli Peurungan henkilökuntaa sekä Keski-Suomen Muistiluotsin työntekijöitä päiväaikaan. Päävastuu turvallisuudesta ja hyvinvoinnista on ympäri vuorokauden lomalaisella itsellään tai hänen avustajallaan/ omaisellaan.

Yhteistyökumppani: Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry

Paikka: Kylpylähotelli Peurunka, Laukaa

Osallistujamäärä: enintään 20 henkilöä (10 muistisairautta sairastavaa henkilöä + 10 omaista)

Omavastuuosuus: 20 €/vrk/hlö täysihoidolla (Tuettu Veikkauksen tuotoilla)

HAKEMUSTEN PALAUTUS:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry.

Ruoholahdenkatu 8, 4. krs,

00180 HELSINKI

Hakuohjeet ja valintailmoitus:

Hakemukset palautetaan lomajärjestöön hakuajan loppuun mennessä joko sähköisesti: www.mtlh.fi tai postitse:
Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry. Ruoholahdenkatu 8, 4. krs, 00180 HELSINKI. Hakulomakkeita saa Keski-Suomen Muistiyhdistykseltä tai MTLH:lta.

• Hakemus täytetään huolellisesti. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä.
  • Henkilötunnus sekä muut henkilö- ja osoitetiedot ilmoitetaan täydellisenä.
  • Tulotiedot ilmoitetaan nettotuloina kuukaudessa ja ne on merkittävä myös puolison osalta.
  • Avio-/avoparia kohden riittää 1 hakemus
  • Hakemukseen merkitään sille varattuun kohtaan tieto hakeutumisesta K-S Muistiyhdistyksen lomalle.
  • Lomatuen tarpeen perustelut ovat välttämättömät.

Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot ja menot sekä hakijan elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi

Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle  n. 2 kk ennen loman alkamispäivää. Kielteisestä päätöksestä ei  ilmoiteta. Mahdollisissa peruutuksissa lomatuen saaja peruuttaa myönnetyn lomatuen henkilökohtaisesti suoraan  lomajärjestöön.

Lisätietoja:

Keski-Suomen Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus
p. 044 761 4925 tai 044 561 4926
muistiluotsi@ksmuisti.fi

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry.
p. 010 2193 460 (arkisin klo 9-14)
lomat@mtlh.fi
www.mtlh.fi

KELAn kurssitarjonta

Myös KELA järjestää sopeutumisvalmennuskursseja muistisairauteen sairastuneille ja heidän omaisilleen (alle 76-v).

Näiden lisäksi Omaishoitajien kuntoutuskursseja järjestetään Laukaan Peurungassa. Osa kurseista järjestetään ns. parikurssina, jolloin järjestelyitä kotihoidon järjestämiseksi ei tarvitse tehdä. Lisätietoja KELAN TOIMISTOT, Laukaan Peurunka, Keski-Suomen Muistiluotsi-aluekeskus.

Sopeutumisvalmennuskurssien esite.

Kurssit ovat Kelan järjestämään toimintaa ja kuntoutujille maksuttomia. Kursseilla on runsaasti vapaita paikkoja.
Kurssien ajankohtiin saattaa tulla muutoksia. Tässä linkki Kelan kuntoutuskurssijärjestelmään, josta kurssien tiedot tarkemmin kurssinumerolla https://asiointi.kela.fi/kz_app/KZInternetApplication

Kurssinumero ja kurssin alkamispäivä

68390 Muistisairauksia sairastavien kurssi 17.12.2018

70287 Muistisairauksia sairastavien kurssi 14.01.2019

70288 Muistisairauksia sairastavien kurssi 04.03.2019

70289 Muistisairauksia sairastavien kurssi 23.04.2019

70290 Muistisairauksia sairastavien kurssi 16.06.2019

70291 Muistisairauksia sairastavien kurssi 02.09.2019

70292 Muistisairauksia sairastavien kurssi 07.10.2019
70293 Muistisairauksia sairastavien kurssi 14.10.2019

Haku Kelan järjestämille kursseille tapahtuu Kelan lomakkeella KU 132 jonka löydät tämän linkin kautta.

Omaishoitajalomat

Omaishoitajalomat on tarkoitettu Sinulle, joka autat läheistäsi selviytymään arjessa. Omaishoitajalomalla saa pienen tauon arkeen, vertaistukea sekä asiantuntijoiden ajatuksia arjen tueksi. Lomalla on aikaa paneutua omaishoitajan elämässä tärkeisiin asioihin.
Osa lomista on tarkoitettu omaishoitajalle ja apua tarvitsevalle läheiselle yhdessä. Omaishoitajalomalla voi jakaa arjen vinkkejä ja niksejä, kertoa ja kuunnella kokemuksia. Toisten omaishoitajien kanssa on helppo jakaa tunteitaan, usein nauru on herkässä, joskus ovat kyyneleetkin mukana. Toista omaishoitajaa on helppo ymmärtää.

Lue lisää Omaishoitajaliiton sivuilta: Omaishoitajien tuetut lomat

Tämän linkin kautta voit lukea Omaishoitajaliiton Lomaopasta. Oppaasta löydät vuoden 2018 lomat sekä ohjeet kuinka hakea lomalle.