Kurssit

KESKI-SUOMEN MUISTIYHDISTYS RY:N TUETUT LOMAT 2015

(Huomioi hakuajat noin kolme kuukautta ennen loman alkua)

VOIMAA VERTAISUUDESTA 4. – 9.5.2015

Hakuaika päättyy 2.2.2015

Kohderyhmä: Etenevää muistisairautta sairastavat ja omaiset yhdessä, Keski-Suomen maakunta.
Tavoite: Mahdollistaa perheen yhteinen virkistysloma vertaisseurassa. Lomalla on mukana Keski-Suomen Muistiyhdistyksen avustajia päiväaikaan.
Paikka: Kylpylähotelli Summassaari, Saarijärvi.
Osallistujamäärä: max. 20 henkilöä (10 sairastunutta+10 omaista).
Haku ja valintailmoitus: Hakukaavakkeita yhdistykseltä tai www.mtlh.fi. Hakemus postitetaan yhdistykselle, josta ne lähetetään hakuajan umpeuduttua Maaseudun Terveys- ja Lomahuoltoon. Valintailmoitus 2 kk ennen loman alkua.
Omavastuuosuus: 20 €/vrk/hlö täysihoidolla (RAY tukee).

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n lomiin myönnetään tukea taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot, menot – myös velat, elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan kahden kalenterivuoden välein. Hakijan tulotiedot ilmoitetaan kuukausituloina (mielellään nettotuloina). Täytä henkilötiedot täydellisinä. Perustelut tuen tarpeesta ovat välttämättömät. Puutteellista hakemusta ei voida käsitellä. AVIOPAREILTA RIITTÄÄ YKSI HAKEMUS, KAIKILTA MUILTA OMA HAKEMUS TÄYDELLISISIN TIEDOIN.

VOIMAA VERTAISUUDESTA 12.10 – 17.10.2015

Hakuaika päättyy 10.7.2015

Paikka: Kylpylähotelli Summassaari, Saarijärvi.
Osallistujamäärä: max. 20 henkilöä (10 sairastunutta+10 omaista).

VOIMAA VERTAISUUDESTA,

OMAISLOMA 9. – 14.11.2015

Hakuaika päättyy 7.8.2015

Kohderyhmä: Muistisairaiden omaiset, Keski-Suomen maakunta.
Tavoite: Mahdollistaa loma ja virkistyminen vertaisseurassa.
Paikka: Kylpylähotelli Summassaari, Saarijärvi.
Osallistujamäärä: max. 20 henkilöä.
Omavastuuosuus: 20 €/vrk/hlö täysihoidolla (RAY tukee).

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n lomiin myönnetään tukea taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Tukea myönnettäessä otetaan huomioon hakijan ja puolison tulot, menot – myös velat, elämäntilanne ja aikaisemmin saatu lomatuki. Hakijan tulotiedot ilmoitetaan kuukausituloina (mielellään nettotuloina). Täytä henkilötiedot täydellisinä. Perustelut tuen tarpeesta ovat välttämättömät. Puutteellista hakemusta ei voida käsitellä.

HAKEMUSTEN PALAUTUS:

Keski-Suomen Muistiyhdistys ry. /

Keski-Suomen Muistiluotsi – aluekeskus,

Yrjönkatu 37 B 15,

40100 Jyväskylä.

Lisätietoja puh. 044 561 4926 tai 044 761 4925

KELAN kurssitarjonta

Myös KELA järjestää sopeutumisvalmennuskursseja muistisairauteen sairastuneille ja heidän omaisilleen (alle 76-v).

Näiden lisäksi Omaishoitajien kuntoutuskursseja järjestetään Laukaan Peurungassa. Osa kurseista järjestetään ns. parikurssina, jolloin järjestelyitä kotihoidon järjestämiseksi ei tarvitse tehdä. Lisätietoja KELAN TOIMISTOT, Laukaan Peurunka, Keski-Suomen Muistiluotsi-aluekeskus, Kohtaamo Äänekoski.