www.muistiterveys.fi

Työelämä on muuttunut hektiseksi,
vaade uuden oppimiselle sekä
informaatiotulva
kuormittavat aivojamme – muisti pätkii!

Missä vaiheessa muistipulmista pitäisi huolestua? Mistä apua? Voiko muistipulmia ennaltaehkäistä?
Aihe herättää paljon kysymyksiä ja koskettaa meitä jokaista työelämässä olevaa -niin työntekijää kuin työnantajaankin – eikä suotta!

Keski-Suomen muistiyhdistyksen hallinnoima ja STEA:n rahoittama ”Muisti työssä – työ muistissa” -hanke (2017-2020) on aloittanut toimintansa elokuussa 2017. Hankkeen avulla lisätään meidän jokaisen tietotaitoa muistiterveydestä ja tuotetaan tietoa sekä välineitä muistipulmien varhaiseen tunnistamiseen työelämässä.

Hankkeen tarkoituksena on tehdä työstä ”työntekijän kokoinen” – ratkaisemalla yhdessä kuinka helpotetaan havaitsemista, vähennetään häiriötekijöitä, kiirettä ja muistin kuormittumista. Toisin sanoen kehitetään työelämän kognitiivista ergonomiaa yhteistyössä eri tahojen kanssa.

Muisti työssä – työ muistissa hanke tavoitteisiinsa pääsemiseksi tarvitsee sinua

• työntekijä, joka painit työpäivässä muistipulmien kanssa.
• työnantaja, joka haluat työntekijäsi voivan hyvin ja siksi parantaa työpaikan kognitiivista ergonomiaa.
• työterveyden ammattilainen, joka haluat kehittää osaamistasi muistipulmaisten tukemiseen ja ohjaamiseen.
• alan ammattilainen, joka haluat kehittää kognitiivista ergonomiaa kanssamme.

Tavoitteet lyhyesti:

• Edistetään keskisuomalaisten muistiterveyttä.
• Lisätään työnantajien, esimiesten sekä työyhteisöjen tietotaitoa kognitiivisesta ergonomiasta.
• Kehitetään muistioireisille henkilöille tukitoiminnanmalli.
• Edistetään muistiterveyttä kehittämällä työterveyshuoltojen osaamista ja keinoja ottaa muistiasiat puheeksi sekä tunnistaa muistioireet varhaisessa vaiheessa.
• Vahvistetaan työikäisen väestön tietoisuutta muistiterveydestä sekä kognitiivisesta ergonomiasta.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä mikä olisi seuraava askel asiassasi eteenpäin!

Hankkeen yhteystiedot

muistiterveys@ksmuisti.fi

www.muistiterveys.fi

Kirsi Nieminen, Keski-Suomen Muistiyhdistys ry
”Muisti työssä – Työ muistissa” -hanke
Projektityöntekijä

puh. 040 673 0061
kirsi.nieminen@ksmuisti.fi’

Lea Jokela, Keski-Suomen Muistiyhdistys ry
”Muisti työssä – Työ muistissa” -hanke
Projektivastaava

lea.jokela@ksmuisti.fi

Matarankatu 4
40100 Jyväskylä
3. krs., huone 304

”Kiireessä on se paha puoli, että se vie aikaa.”
— G.K. Chesterton