Valtakunnallista Muistiviikkoa vietetään Suomessa tänä vuonna viikolla 39. Viikon aloittaa Maailman Alzheimer-päivä maanantaina 21. syyskuuta.
Muistiliitto jäsenyhdistyksineen nostaa viikon aikana esiin vapaaehtoisten tärkeän roolin muistisairaiden ja läheisten tukemisessa.

Muistiviikon teemana on tänä vuonna Muistiasia on kaikkien asia. Suomessa on lähes 200 000 muistisairasta ihmistä ja sairastuneiden määrä kasvaa koko ajan. Teemalla muistutetaan, että jokainen voi omalta osaltaan tukea sairastuneita ja läheisiä esimerkiksi vapaaehtoisena tai muistiyhdistyksen jäsenenä.

Viikon aikana järjestetään sairastuneille ja läheisille paljon erilaista toimintaa. Muistiviikolla järjestettäviin tapahtumiin pääset tutustumaan tarkemmin tästä.